Viu l’Òpera!, un cicle que vol apropar la cultura operística a tota la ciutadania

Al llarg del 2019, es projectaran 8 obres, totes elles gratuïtes, i comptaran amb una breu presentació introductòria prèvia

Amb el cicle Viu l'Òpera! el Cèntric recupera la programació estable d’òpera a l’Auditori, complementant les propostes d’òpera a la fresca que durant els mesos d’estiu s’emeten a l’aire lliure.  El cicle s’ha iniciat aquest mes febrer i durarà fins el desembre d’aquest any.

Les projeccions tindran lloc a l’Auditori del Cèntric Espai Cultural a 18 h. A les 17.30 h es farà una petita introducció prèvia: l’òpera, l’autor, el context històric, etc.

Des de fa més d'un segle, "Cavalleria rusticana i Pagliacci" s'han representat juntes perfecció. De fet, es combinen tan bé que el pròleg de Pagliacci s'ha representat sovint, abans de l'escena inicial de Mascagni com una introducció a les dues òperes.Les dues òperes se centren en una mort per gelosia amorosa.

Dissabte, 9 de febrer a les 17.30 h. Auditori. Més informació aquí.

Aquesta és la més recent interpretació de Plácido Domingo en l'òpera primerenca de Verdi, d'ambient fosc i gran generositat melòdica, basada en l'obra de Lord Byron. I Due Foscari, ambientada a la Venècia del segle XV, és precursora de Simon Boccanegra, i el triomf de Domingo com el Dogo posa el punt final a aquesta nova producció exalçada per la crítica del Teatre alla Scala de Milà, el principal temple de Verdi .

Dissabte, 16 de març a les 18 h. Auditori Cèntric Espai Cutural. Més informació aquí. 

Aquesta producció representa la primera etapa d'un projecte de col·laboració entre el Teatre La Scala, la seva escola de cant i un dels més prestigiosos directors de la nostra època, Peter Stein, per presentar cada any als millors joves cantants internacionals en un escenari del més alt nivell, al final d'un procés artístic únic en termes de qualitat i nivell de preparació.

Dissabte, 13 d'abril a les 18 h. Cèntric Espai Cultural.  Més informació aquí

Òpera de Giacomo Puccini. Odi, amor, passió, violència i religió van de bracet en aquesta obra mestra del compositor de Lucca. Viure per l’art i morir per l’amor són les dues constants de Tosca, el triangle visceral perfecte entre Cavaradossi, Tosca i Scarpia, en el context dels temps convulsos de la Roma envaïda per Napoleó.

Divendres, 28 de juny a les 22 h a la Plaça Porxada del Cèntric Espai Cutural. Més informació aquí  

L'enrevessada trama, basada en l'obra de teatre d'Antonio García Gutiérrez, compta aquí amb una gran producció a càrrec de Francisco Negrín, que destaca la tensió dramàtica i arolladora d'aquesta obra de Verdi.

Dissabte, 6 de juliol a les 22 h. Més informació aquí  

Òpera obra mestre del compositor Georges Bizet. Transmissió en diferit des de Opernhaus Zürich.

La història es desenvolupa a l’Andalusia del 1820, on  la gitana Carmen, el seu gelós amant Don José, la pagesa Micaela i el torero Escamillo conviuen. Descriu la gelosia de Don José envers Carmen a través de quatre actes.

Setembre

Richard Wagner va escriure Lohengrin durant els seus anys d'exili polític a Suïssa. Narra la llegenda del segle X, en què la princesa Elsa de Brabant, acusada insidiosament pel comte Friedric de Telramund que ha assassinat al seu germà, es veu miraculosament salvada d'un tràgic destí per un cavaller misteriós que apareix de cop i volta, Lohengrin, fill de Parsifal, que prové de les regions màgiques del Sant Grial.

Novembre

L'òpera més famosa de Vincenzo Bellini, que considerava l'exemple més perfecte d'una tragèdia musical.

En el marc d'una a Gàl·lia dominada pels romans, Norma és una sacerdotessa que, trenca el vot de castedat i manté un idil·li amb el governador romà Pollione.  Però quan descobreix que té un rival, s'instal·la gelosia. Norma és una heroïna clàssica, apassionada i venjosa, i el seu dilema és el punt de partida del treball més reeixit del darrer i gran compositor de bel canto. 

Desembre