Viu l’Òpera!, un cicle que vol apropar la cultura operística a tota la ciutadania

Al llarg del 2019, es projectaran 8 obres, totes elles gratuïtes, i comptaran amb una breu presentació introductòria prèvia

Amb el cicle Viu l'Òpera! el Cèntric recupera la programació estable d’òpera a l’Auditori, complementant les propostes d’òpera a la fresca que durant els mesos d’estiu s’emeten a l’aire lliure.  El cicle s’ha iniciat aquest mes febrer i durarà fins el desembre d’aquest any.

Les projeccions tindran lloc a l’Auditori del Cèntric Espai Cultural i 30' abans es farà una petita introducció prèvia: l’òpera, l’autor, el context històric, etc.

Des de fa més d'un segle, "Cavalleria rusticana i Pagliacci" s'han representat juntes perfecció. De fet, es combinen tan bé que el pròleg de Pagliacci s'ha representat sovint, abans de l'escena inicial de Mascagni com una introducció a les dues òperes.Les dues òperes se centren en una mort per gelosia amorosa.

Dissabte, 9 de febrer a les 17.30 h. Auditori. Més informació aquí.

Aquesta és la més recent interpretació de Plácido Domingo en l'òpera primerenca de Verdi, d'ambient fosc i gran generositat melòdica, basada en l'obra de Lord Byron. I Due Foscari, ambientada a la Venècia del segle XV, és precursora de Simon Boccanegra, i el triomf de Domingo com el Dogo posa el punt final a aquesta nova producció exalçada per la crítica del Teatre alla Scala de Milà, el principal temple de Verdi .

Dissabte, 16 de març a les 18 h. Auditori Cèntric Espai Cutural. Més informació aquí. 

Aquesta producció representa la primera etapa d'un projecte de col·laboració entre el Teatre La Scala, la seva escola de cant i un dels més prestigiosos directors de la nostra època, Peter Stein, per presentar cada any als millors joves cantants internacionals en un escenari del més alt nivell, al final d'un procés artístic únic en termes de qualitat i nivell de preparació.

Dissabte, 13 d'abril a les 18 h. Cèntric Espai Cultural.  Més informació aquí

Òpera de Giacomo Puccini. Odi, amor, passió, violència i religió van de bracet en aquesta obra mestra del compositor de Lucca. Viure per l’art i morir per l’amor són les dues constants de Tosca, el triangle visceral perfecte entre Cavaradossi, Tosca i Scarpia, en el context dels temps convulsos de la Roma envaïda per Napoleó.

Divendres, 28 de juny a les 22 h a la Plaça Porxada del Cèntric Espai Cutural. Més informació aquí  

L'enrevessada trama, basada en l'obra de teatre d'Antonio García Gutiérrez, compta aquí amb una gran producció a càrrec de Francisco Negrín, que destaca la tensió dramàtica i arolladora d'aquesta obra de Verdi.

Dissabte, 6 de juliol a les 21 h a la Plaça Porxada del Cèntric Espai Cutura. Més informació aquí  

L'òpera més famosa de Vincenzo Bellini, que considerava l'exemple més perfecte d'una tragèdia musical.

En el marc d'una a Gàl·lia dominada pels romans, Norma és una sacerdotessa que, trenca el vot de castedat i manté un idil·li amb el governador romà Pollione.  Però quan descobreix que té un rival, s'instal·la gelosia. Norma és una heroïna clàssica, apassionada i venjosa, i el seu dilema és el punt de partida del treball més reeixit del darrer i gran compositor de bel canto. 

Diumenge, 20 d'octubre a les 18 h. Auditori Cèntric Espai Cutural. Més informació aquí. 

Fou el primer gran triomf de Donizetti i el seu passaport per la fama internacional, l'òpera és tota una celebració del belcanto amb magnífiques àries de sopranos i tenors, un commovedor duet entre la desgraciada reina i el seu successor i potents finals en tots dos actes.

Diumenge, 17 de novembre a les 17.30 h. Auditori Cèntric Espai Cutural. Més informació aquí. 

Basat en el romanç pseudocaballeresco de Miguel de Cervantes sobre un vell boig que es creu un heroic cavaller errant, i oferint una flamant festa de vibrant color espanyol i dansa clàssica russa

Diumenge, 22 de desembre a les 18 h. Auditori Cèntric Espai Cutural. Més informació aquí.