Cicle (Re)Pensem-nos!

El cicle (Re)Pensem-nos!, organitzat pel Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat, i amb el comissariat d’Albert Lladó, convida als ciutadans i ciutadanes a compartir les grans preguntes del present des d’una mirada contemporània i desacomplexada i com la pandèmia causa pel coronavirus ha transformat la nostra manera de conèixer i relacionar-nos.

A partir de taules rodones, debats i conferències, el cicle reuneix a pensadors, creadors i investigadores, i persones de diverses disciplines, per a reflexionar sobre els reptes de la societat actual, condicionada, entre d'altres problemàtiques, per la nova realitat imposada. El cicle està coordinat pel periodista i escriptor Albert Lladó

A les sessions mensuals que tindran lloc fins el desembre, participaran persones de reconegut prestigi, com Blanca Garcés, Rafael Argullol, Ingrid Guardiola o Mireia Sallarès, entre d’altres, en un diàleg obert i crític on el públic també hi podrà intervenir com agent actiu del debat.

 

#RePensem-nos!

Descarrega el cartell aquí. Descarrega el fulletó aquí 

Com ha afectat la crisi sanitària a la crisi migratòria? Quines són les principals mancances en els sistemes d’acollida de refugiats? Com distorsiona el discurs electoral a la percepció que té el ciutadà europeu sobre l’immigrant? Com hem passat del monopoli estatal en la coordinació de salvament marítim a la criminalització de les ONG que han anat ocupant el seu lloc?

Dijous, 29 d'octubre a les 19 h a la Sala d'actes. Més informació aquí 

Com ha canviat la nostra manera de relacionar-nos amb els altres? L’educació en streaming és una oportunitat des d’on aprendre noves metodologies o, al contrari, un simulacre de com fins ara compartíem coneixement? Què hi ha de conservador en les noves formes de comunicar-nos? Quin és el rol del professor en una aula virtual?

**Activitat sense públic i es retransmetrà per streaming. 

Dijous, 12 de novembre a les 19 h a la Sala d'actes. Més informació aquí

**Activitat sense públic i es retransmetrà per streaming. 

Com es pot pensar des de la vulnerabilitat del cos després d’una pandèmia que ens prohibeix tocar-nos? Per què és important la creativitat, i el llenguatge, en tot procés d’emancipació col·lectiva? Què vol dir viure una “vida viscuda”? Som allò que ens passa o el que fem amb allò que ens passa?

Dijous, 26 de novembre a les 19 h a la Sala d'actes. Més informació aquí 

**Activitat sense públic i es retransmetrà per streaming. 

Com una epidèmia, a més de les seves conseqüències reals, es converteix també en un símbol? De quina manera una crisi sanitària posa al límit la ciutat i li exigeix un posicionament ètic? Per què és tan important la memòria —fins i tot la literària—per a que la por no esdevingui protagonista de les relacions humanes?     

Dijous, 10 de desembre a les 19 h a la Sala d'actes. Mes informació aquí