Espai de formació

Amb l'objectiu de satisfer les necessitats culturals dels ciutadans i garantir el seu accés al coneixement, el Cèntric Espai Cultural ofereix diferents cursos i tallers, així com xerrades divulgatives, lligades a les línies de treball de l'equipament. Aquestes propostes formatives giren al voltant, especialment, de l'escriptura, la música clàssica i la cultura digital.

Inscripcions a online.elprat.cat.

Què és un Aria? I un contratenor? Què ens diu el libretto d'una òpera o què fa exactament un director d'escena? Descobrirem de forma senzilla els termes i conceptes bàsics que apareixen quan parlem d'òpera. També veurem i escoltarem amb exemples algunes de les definicions, per tal d'il·lustrar millor els conceptes. Una aproximació senzilla per apreciar encara més el món de l'òpera.

A càrrec de Miquel Àngel Martínez.

Dimarts, 6 d'octubre a les 18.30 h. Sala d'actes. Més informació aquí.

Mozart, Wagner, Strauss...Tots a les seves òperes ens parlen d'aquests dos temes eterns, cadascú però amb la seva sensibilitat i visió pròpia del món que van viure. Al taller veurem i escoltarem algunes de les escenes més importants d'amor i de mort de la història de l'òpera, a més d'aprofitar per conèixer una mica millor la història del gènere operístic.

A càrrec de Miquel Àngel Martínez.

Dimarts, 13 d'octubre a les 18.30 h. Sala d'actes. Més informació aquí.

Perquè no tot és mort i drama a les òperes!. Per contra, en aquesta ocasió podrem veure i escoltar fragments de títols que tenen en l'humor la seva essència. Títols com Il Barbiere di Seviglia, Così fan tutte o L'elisir d'amore en són bons exemples. L'òpera també és un espectacle per divertir-nos, i així ha estat al llarg de més de quatre segles.

A càrrec de Miquel Àngel Martínez.

Dimarts, 20 d'octubre a les 18.30 h. Sala d'actes. Més informació aquí.

De la Callas a la Caballé, de Pavarotti a Josep Carreras, de Mozart a Puccini; Una sessió per conèixer de forma senzilla i amena els noms dels personatges que van fer de l'òpera una de les arts més sublims. Veurem en acció a cantants, directors i escoltarem fragments del bo i millor de la história de l'òpera.

A càrrec de Miquel Àngel Martínez.

Dimarts, 27 d'octubre a les 18.30 h. Sala d'actes. Més informació aquí.

Invitació_lectura_del_Quixot

Una invitació a llegir la cèlebre obra de Miguel de Cervantes a partir de l'anàlisi i debat dels primers capítols, a on ja són presents molts dels temes que es desenvolupen a la novel.la.

A càrrec de Juan Sánchez Enciso.

Dimarts, de 10.30 a 12 h. Data d'inici: dimarts 13 d'octubre (5 sessions). Sala d'actes.

Més informació aquí.

Escriptura_creativa

Coneix les tècniques i les figures clau de la creació literària per escriure històries emocionants i originals en poques paraules.

A càrrec de José Ignacio García Martín.

Dilluns, de 19 a 20.30 h. Data d'inici: dilluns 26 d'octubre (5 sessions). Sala d'actes.

Més informació aquí.

píndola_digital

Aprendrem a distingir els diferents tipus de continguts que podem trobar a la xarxa (pàgines web, portals, blogs, fòrums, wikis, xarxes socials...), veurem quins criteris hem d'aplicar per decidir si la informació que estem trobant és confiable i veurem com els mòbils estan canviant la nostra manera d'obtenir informació d'Internet.

A càrrec de Jordi Flamarich.

Divendres, 9 d'octubre a les 18.30 h. Sala d'actes. Més informació aquí.

píndola_digital

Veurem com usar, configurar i gestionar correctament el Whatssap, des de les videoconferències en grup fins a la personalització del nostre perfil, passant per la neteja de xats per alliberar espai o la còpia de seguretat dels nostres missatges per no perdre res quan canviem de mòbil.

A càrrec de Jordi Flamarich.

Divendres, 23 d'octubre a les 18.30 h. Sala d'actes. Més informació aquí.

píndola_digital

Aprendrem a identificar i combatre les notícies falses que ens arriben cada dia per múltiples vies, molt sovint reenviades pels nostres propis contactes a través de xarxes socials o missatges de Whatssap.

A càrrec de Jordi Flamarich.

Divendres, 6 de novembre a les 18.30 h. Sala d'actes. Més informació aquí.