El Cèntric Espai Cultural enceta el 2020 el cicle Diàlegs literaris.  Aquesta proposta pretén reunir en cada sessió diferents veus per conversar al voltant d’un tema o una figura literària. L’activitat, de caràcter mensual, s’erigeix com un espai de debat, de diàleg i de reflexió de la mà d’escriptors, poetes, acadèmics, intèrprets i altres noms vinculats a l’àmbit literari i artístic. El cicle té, a més, un marcat accent local, i en cada sessió compta amb la participació de veus vinculades a la nostra ciutat.

El cicle Diàlegs literaris té com a objectiu oferir una programació expandida de les línies de treball del Cèntric, especialment en el que fa referència a Lectura i Món contemporani. D’aquesta manera, l’equipament pretén arribar a un públic més ampli, tot generant nous espais complementaris de reflexió i de debat.

Alguns llibres, tot i no ser els millors que has llegit, et canvien la vida; de vegades perquè et fan descobrir coses que no sabies que sabies, d'altres perquè t'acompanyen en moments concrets, o perquè protagonitzen anècdotes que recordaràs sempre. Recórrer aquelles lectures, i compartir-les, és una manera de fer memòria, i de veure fins a quin punt els llibres t'han fet com ets. 

Dimarts, 18 de maig a les 19 h. Sala d'actes del Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí.

alex_chico

La novel·la "Los cuerpos partidos" serà el punt d'inici d'una conversa entre Álex Chico, el seu autor, amb Mariano Martínez. El llibre té un format híbrid que ajuda a caminar en un trànsit ple de vida: entre el diari, les memòries, l'assaig i la crònica de viatges

Dilluns, 22 de març a les 19 h. Sala d'actes del Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí.

Maria_sevilla_Juana_Dolores_Romero

Diàleg poètic, recital creuat o safareig de bar per dir i desdir-se per motiu de i a partir de: "si algú parla de mi, sens dubte mentirà", que va escriure Renée Vivien. Si algú parla de nosaltres, doncs mentim tu i jo primer.

Divendres, 18 de desembre a les 19 h. Auditori del Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí 

Mohamad Bitari és un poeta amenaçat de mort que viu com a exiliat polític a casa nostra. Fruit de la seva activitat cultural, l’any passat va publicar "Illes diürnes provisionals" i "Jo soc vosaltres. Sis poetes de Síria", amb la voluntat clara de donar a conèixer la poesia del seu país en un context especialment conflictiu. Alba Sabaté conversarà amb ell sobre l’ús de la paraula a l’hora de parlar del passat, el present i el futur de la seva terra.  

Dilluns, 19 d'octubre a les 19 h. Sala d'actes del Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí.

Recuperem i reivindiquem la figura de Caterina Albert, escriptora que, pels condicionants de l’època, va signar la seva obra com a Víctor Català. La professora i investigadora Margarida Casacuberta presentarà el seu llibre "Víctor Català, l'escriptora emmascarada", acompanyada de Míriam Iscla i amb lectures a càrrec de les actrius Àngela Jové i Sílvia Sabaté. 

Dilluns, 2 de març a les 19 h. Sala d'actes del Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí.