Projecte en xarxa Petits Contes (curs 19-20)

Els projectes en xarxa són processos col·laboratius entre diversos centres educatius, equipaments culturals i entitats. Es participa des de la corresponsabilitat i la implicació, tant en el disseny del projecte, com en la seva coordinació i desenvolupament. Són una eina per afavorir l’ intersecció entre educació i cultura des d’ una perspectiva comunitària i a escala de ciutat.

Petits Contes és un projecte en xarxa de llarga trajectòria del Centre Cívic Jardins de la Pau que, des del curs 2018-2019, s’ha incorporat a l’àmbit de la lectura del Programa IntersECCions. Petits Contes posa en relació el Centre Cívic Jardins de la Pau i els centres educatius Bernat Metge i Mare de Déu del Carme del Prat.

En aquest projecte es treballa l’escriptura creativa i col·laborativa de relats breus i la seva presentación en diferents formats i suports digitals. Actualment hi participen 2 escoles: L’escola Bernat Metge i l’escola Mare de Deu del Carme.

Treball en xarxa

El nou entorn d’aprenentatge de Petits contes ha engegat un espai de treball i de reflexió dirigit als docents de les escoles participants amb els educadors del projecte en el que es planteja aprofundir en la proposta de la creació col·laborativa d’històries i les possibilitats dels nous formats digitals, així com en les estratègies de desplegament del projecte més enllà del centre i la vinculació de les famílies i les comunitats educatives i territorials als processos de Petits Contes.

Treball amb els centre educatius i els docents

A part de les sessions d’Entorn d’Aprenentatge, es fan algunes sessions de formació, suport i seguiment amb els equips docents i/o grups classe de cada centre en què es treballa:

 • Formació específica de presentació de la plataforma als centres.
 • Formació específica en formats digitals (a concertar amb els centres).
 • Assessories presencials al centre cívic per a la utilització de la plataforma.

Treball amb l’alumnat

A partir de diferents llenguatges, suports i formats digitals, els nens i nenes participants escriuen, il·lustren i/ o representen col·laborativament les seves pròpies històries. Enguany la temàtica que s’aborda és: els orígens familiars.

Bernat Metge

 • Cursos on s’intervé: 4rt, 5è i 6è
 • Dedicació setmanal: 1 h setmanal, cada grup classe
 • Tipologies d’agrupaments i formats: El grup sencer treballarà el format ‘Podcast’
 • Durada del projecte: Octubre 2019-Maig 2020

Mare de Deu del Carme

 • Cursos on s’intervé: 4rt i 6è 
 • Dedicació setmanal: 1 h setmanal, cada grup classe
 • Tipologies d’agrupaments i formats: 2 grups faran audiovisual i un tercer grup farà un conte il·lustrat
 • Durada del projecte: Octubre 2019-Maig 2020

Compartir amb la ciutat

El 24 d’abril de 10 a 13h es farà l’acte de cloenda al Teatre Modern, al qual hi assistiran l’alumnat participant, el professorat i es convidarà també a les famílies que vulguin o puguin participar-hi. L’acte comptarà amb la dinamització d’una actriu professional i alguns dels participants compartiran les històries que han creat.

Els materials elaborats es compartiran amb la ciutat a través de la plataforma web: https://contes.ccjardinspau.org

Notícies del curs 19-20 sobre Petits Contes

Veure totes
img_7993.jpg

divendres, 8 novembre, 2019 - 13:30

S'inicia la 16a edició del projecte Petits Contes

Neix un nou entorn d'aprenentatge dins del programa municipal IntersECCions

Altres accions relacionades

Projecte en xarxa Petits Contes

Amb l'acompanyament del Centre Cívic Jardins de la Pau, l'alumnat crea històries i contes de forma col...

Projecte LECXIT

Persones voluntàries acompanyen infants de primària mitjançant sessions conjuntes de lectura oral per tal de millorar...

Projecte en xarxa Converses Literàries

Converses literàries és un projecte en xarxa que enforteix els vincles entre centres educatius, el Centre de Recursos...

BUSCADOR D'ACCIONS