Entorn d'Aprenentatge Coordinació Petits contes

Els Entorns d’Aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball que es desenvolupen en relació als projectes de Programa Interseccions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i eines educatives.

A través dels entorns d’aprenentatges es potencia el treball en xarxa entre diferents agents, afavorint la interrelació entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials . És un espai per impulsar un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el  reconeixement  del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

Aquest nou entorn d’aprenentatge de Petits contes pretén engegar un espai de treball i de reflexió dirigit als docents de les escoles participants amb els educadors del projecte en el que es planteja aprofundir en la proposta de la creació col·laborativa d’històries i les possibilitats dels nous formats digitals, així com en les estratègies de desplegament del projecte més enllà del centre i la vinculació de les famílies i les comunitats educatives i territorials als processos de Petits Contes.

 Objectius

  • Facilitar la coordinació pedagògica entre professors del mateix projecte, i vincular les propostes de cada centre en un espai de coordinació interescolar.
  • Propiciar estratègies per arrelar el projecte Petits Contes als PECs de cada escola.
  • Generar estratègies per vincular la comunitat educativa, en un sentit ampli, als processos creatius i de difusió derivats del projecte.
  • Acompanyar l’alumnat en el procés de creació de les històries en qualsevol dels formats digitals possibles i la seva publicació a la plataforma de petits contes.
  • Incorporar les noves tecnologies i la cultura digital, de manera normalitzada a l’aula, vinculant-la als processos d’escriptura. 

Desenvolupament

  •  Primera sessió: (objectius generals del projecte).  Dilluns 16 de setembre a les 13’15h al Centre Cívic Jardins de la Pau.
  • Segona sessió  (dimensió comunitària). Djous 21 de novembre a les 13:15h a l’escola Mare de Déu del Carme (seu del centre).
  • Tercera sessió (dimensió digital). 23 de gener a les 13:15h.
  •  La quarta i última sessió (tancament, avaluació i línies estratègiques per al proper curs) es farà el 21 de maig a les 13:15h a l'Escola Bernat Metge.

Comunitats participants

Centre Cívic Jardins de la pau, Escola Mare de Déu del Carme i Escola Bernat Metge.

Notícies del curs 19-20 sobre Petits Contes

Veure totes
img_7993.jpg

divendres, 8 novembre, 2019 - 13:30

S'inicia la 16a edició del projecte Petits Contes

Neix un nou entorn d'aprenentatge dins del programa municipal IntersECCions

Altres accions relacionades

Projecte LECXIT a l'Escola del Parc

El projecte LECXIT forma part del Programa Interseccions des del curs 2017-2018. El projecte LECXIT neix per tal d...

Entorn d'Aprenentatge Coordinació Projecte Conversa Literària

Els entorns d'aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació...

Entorn d'Aprenentatge - Seminari aprofundiment 7-12

Els Entorns d'aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluac...

BUSCADOR D'ACCIONS