Esteu aquí

S'inicia la 16a edició del projecte Petits Contes

Neix un nou entorn d'aprenentatge dins del programa municipal IntersECCions

img_7993.jpg

divendres, 8 novembre, 2019 - 13:30

Ja està en marxa Petits Contes, un projecte en xarxa inciat l'any 2004 que, des del passat curs, es desenvolupa en el marc d’IntersECCions. Aquest projecte posa en relació el Centre Cívic Jardins de la Pau i les escoles Bernat Metge, Jacint Verdaguer i Mare de Déu del Carme per treballar conjuntament a partir de la cultura digital, diferents llenguatges i suports. L'alumnat participant treballarà col·laborativament per tal escriure les seves pròpies històries, il·lustracions i contes que compartiran amb la ciutat. Enguany la temàtica comuna a treballar seran els orígens familiars i la seva diversitat.

Com a novetat d'aquest curs ha nascut l’entorn d’aprenentatge del projecte Petits Contes. Els entorns d'aprenentatge son espais dissenyats pel programa IntersECCions que es defineixen per l’intercanvi d’experiències, necessitats, problemàtiques o metodologies didàctiques i, per sobre de tot, esdevenen espais de cura entre el conjunt d'educadors i educadores, artistes i docents que intervenen en cadascun dels projectes.

Creació col·laborativa d'històries

Així doncs, l’objectiu d’aquest nou entorn d’aprenentatge és el de generar un espai de treball i de reflexió dirigit als docents de les escoles participants amb els educadors del projecte per tal d’aprofundir en la proposta de la creació col·laborativa d’històries i les possibilitats dels nous formats digitals. També vol ser l'espai on pensar estratègies de desplegament del projecte més enllà del centre, la vinculació de les famílies i les comunitats educatives i territorials als processos de Petits Contes. 

De forma complementària a aquestes sessions, també es realitzarà formació, suport i seguiment amb els equips docents i/o grups classe de cada centre en què es treballa, tant en relació als formats i llenguatges que es vulguin utilitzar, com respecte a l’ús de la plataforma en la qual es recullen tots els contes que escrits per l’alumnat. Aquest plataforma, produida pel Centre Cívic Jardins de la Pau, permet donar visibilitat i compartir el treball que fan els i les alumnes i alhora de consultar els contes d'edicions anteriors.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...
Modalitat art i educació 2021 Cap·pilaritat

divendres, 15 octubre, 2021 - 11:15

El projecte Cap·piralitat comença les performances sobre els quatre elements al Prat

La modalitat Art i educació de la convocatòria /Unzip 2021 proposa un espai d...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...