Spring Festival 2024

Culture and English Language Fest

El pròxim dissabte 4 de maig, l'anglès tornarà a la plaça de Catalunya amb una jornada festiva organitzada pels vint centres educatius involucrats en el projecte Auxiliars de Conversa. Enguany i de manera paral·lela, a partir del 24 d'abril els equipaments culturals de la ciutat oferiran activitats obertes a la ciutadania que acompanyaran aquesta data assenyalada.

Aquest curs, l'Spring Festival ens acompanyarà a viatjar amb la llengua anglesa per tot el món, i la Plaça Catalunya es transformarà en un aeroport! Així, totes les activitats estaran relacionades amb aquest tema emocionant i inclouran, entre d'altres, com preparar un passaport o passar el túnel d'embarcament, a més de donar-nos l'oportunitat de visitar i descobrir la cultura de països ben diferents de parla anglesa. D'aquesta manera, podrem gaudir d'una experiència enriquidora mentre aprenem i practiquem l'anglès.

Ens acompanyeu?

Els dies 24 i 29 d'abril, els centres cívics obren les portes a la ciutadania donant el tret de sortida a l'Spring Festival!

El Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa ens convida a participar a l'scavenger hunt, on amb l'ajuda d'una app, es descobrirà quins misteris amaga l'arribada d'un espia a un altre país.

24 d'abril a les 17.30 h. Per a famílies amb infants a partir de 8 anys.

El grup d'adults participant en el curs d'auxiliars de conversa del Centre Cívic Jardins de la Pau, dirigirà aquest joc de rol on, les persones participants hauran d'aconseguir el visat per viatjar amb destinació Filipines i Hong Kong. 

24 d'abril a les 17.30 h. Per a famílies i infants.

El Centre Cívic Palmira Domènech convida als més petits de tots a crear i decorar avions de paper i als més grans, a descobrir receptes de cocktails a la cuina del Palmira!

Activitat per a infants - Let's create an airplane: 29 d'abril a les 17 h.

Activitat per a persones adultes - Best cocktails of the world: 29 d'abril a les 19 h.

L'Institut Escola del Prat prepara una activitat amb cinc anelles de colors diferents que representen cada continent. Els infants han de llançar pilotes de ping-pong i, depenent d'on aterri la pilota, és allà on viatjaran! 

Els estudiants participants del CFA Terra Baixa simularan ser treballadors d’una agència de viatges i faran preguntes en anglès als visitants de la paradeta. Simularan registrar aquestes dades a l’ordinador. Un cop acabin amb un “client” li entregaran un tiquet.

L'escola Bernat Metge convidarà a escollir un continent on vol viatjar. La persona participant, amb els ulls tapats i seguint les indicacions de l’alumnat present, intentarà encertar on és el continent en un gran mapa mundial que hi haurà tot enganxant un avió.

L'escola Sant Jaume convida a crear el teu propi passaport tot aprenent vocabulari relacionat amb la informació personal i la informació del país. 

L'INS Les Salines convidaran a crear una diya, làmpades d'oli típiques de la Índia. 

L'INS Baldiri Guilera mostrarà un pòster amb la imatge d’un aeroport i la pista. Els participants prepararan un avió de paper i el llençaran contra la imatge. Si toquen el lloc correcte, guanyen un punt.

L'alumnat de 5è de l'escola Jacint Verdaguer dinamitzaran les partides del joc de taula “Guess who”. A través de la llengua anglesa els hi explicaran com es juga i el material que tenen a l’abast per poder-ho utilitzar. Després podran donar suport als alumnes que estan jugant tot practicant descripcions, basades en personatges de l’aeroport, i fent preguntes per trobar el personatge escollit pel seu oponent.

Els auxiliars de conversa de la Biblioteca Antonio Martín explicaran per torns contes dirigits al públic infantil al llarg de tot el matí.

L'escola H. Josep Tarradellas ens convida a crear avions de paper i a jugar al Kaboom: un joc de taula per aprendre i repassar vocabulari relacionat amb l'aeroport i el procés de check-in i security check.

L'alumnat de l'INS Salvador Dalí elaborarà una sèrie de preguntes, amb l'ajuda de la Lorna, la seva auxiliar, i les presentarà en forma de targetes plastificades. Aquestes preguntes tindran més d'una opció per respondre però només una correcta. Els participants anotaran les seves opcions i, al final de l’activitat, es podran comprovar les respostes i l'alumnat donarà una petita explicació dels fets més rellevants i curiosos.

Els participants del Spring Festival s'embarcaran en una recerca d'aventures a l'aeroport de la mà de l'Escola Oficial d'Idiomes del Prat, completant petites tasques i reptes. Hi haurà 3 punts de control que representaran un lloc de l’aeroport (1. check-in counter, 2. security checkpoint, 3. boarding gate) més un taulell (el propi stand de l'EOI) de “recollida de passaports”. Cada estació consistirà en un repte, i el passaport s’anirà segellant a mesura que se superin els reptes.

L'escola Jaume Balmes farà una lectura del llibre de Kenya dissenyat per la mateixa escola, i proposarà un bingo-quiz amb imatges del país.

L'institut-escola Pepa Colomer ens convida a participar en un joc de preguntes i respostes, sabràs endevinar la solució?

L'INS Ribera Baixa ens convida a conèixer millor el continent, posant a prova el nostre coneixement geogràfic situant els països al seu lloc, jugant a un quiz, i pintant collarets de Kenya! 

L'escola Galileo Galilei ens convida a crear cors a partir d'origami per escriure el nostre nom en alfabet katana. També es podrà escriure desitjos i penjar-ho a l'arbre japonès, jugar al memory i pintar personatges manga!

L'INS Rosa Ribas Parellada ens conviden a conèixer la història del festival nigerià “Eyo”, amb les seves danses, vestuari i música. Des de l'institut crearan a més una mena de ruleta i segons on caiguin, els participants hauran de fer un petit repte!

L'escola del Parc ens convida a dissenyar Mehendis sobre paper per després treballar-ho sobre les mans. Paral·lelament, es ballarà la dansa “Arabian nights” de la pel·lícula d'Aladdin.

L'INS Estany de la Ricarda, ens convida a jugar a un joc de taula basat en el joc de l’oca i també “l’impostor”: els participants tiraran un dau i aniran caient en diferents caselles on els faran preguntes sobre diferents països. Han d'aconseguir viatjar a cinc països diferents, superant els inconvenients de l’impostor.

L'escola Joan Maragall ens convida a viatjar a Nigèria amb la construcció d'un barret típic nigerià i un braçalet, i a fer-se una fotografia amb el que han elaborat en un photocall.

L'escola Charles Darwin ens ofereix un joc de punteria amb avions de paper i preguntes sobre l'Índia, i en finalitzar, cada infant tindrà la possibilitat d'emportar-se un mandala.

Vols conèixer els auxiliars de conversa?

Vols saber-ne més?

Veure totes

dijous, 2 novembre, 2023 - 13:00

Un pont lingüístic: El projecte Auxiliars de Conversa a El Prat

Aquest curs seguim connectant cultures i aprenent anglès

dimecres, 19 abril, 2023 - 11:45

L'Spring Festival torna a la plaça de Catalunya en la seva 4a edició

Una jornada per gaudir d'un gran ventall d'activitats en llengua anglesa