El teu carrer: Plaça de Sant Jordi

Plaça de Sant Jordi

Agost 2016

El barri de Sant Jordi és fàcilment identificable perquè els seus carrers tenen noms de muntanyes i serralades catalanes. Es va començar a urbanitzar cap als anys setanta, tot i que el seu creixement més espectacular es va produir durant els vuitanta.

El 1982, la coneguda com a plaça del Barri, va rebre oficialment el nom de plaça de Sant Jordi.  El 1997 es va acordar la seva ampliació, fet que la va convertit en la plaça més gran del conjunt urbanístic del barri.

Sant Jordi, que va viure entre els segles III i IV, va ser un militar romà d'origen grec que es va convertir al cristianisme. Va morir com a "màrtir" per no voler abjurar la fe cristiana. Tot i que és un sant molt popular, no se’n coneixen gaires dades i gran part de la informació que en tenim es basa en llegendes i tradicions.

Durant l'edat mitjana es va estendre per tot Catalunya el culte a Sant Jordi, i a partir de l'any 1456 la Constitució aprovada per la Cort General va establir el 23 d'abril com a diada de Sant Jordi.

El llibre i la rosa  són els principals elements d'aquesta celebració i representen la cultura i l'amor. El 23 d’abril, les places i els carrers de pobles i ciutats s'omplen de parades on es venen roses i llibres.