El document del mes: L'autobús de la platja

instància_bus

L’any 1922 l’Ajuntament aprovà l’establiment d’una línia regular d’autobusos a Barcelona. El primer concessionari va ser Josep Torner, però per molt poc temps, perquè el 1923 se’n faria càrrec Aleix Nicolau Aguilera i l’any següent, Gil Argelaga Lluch.

L’any 1929 la concessió del servei d’autobusos va passar a Josep Pedro Burrut, que batejà la companyia amb les seves inicials JPB. La parada principal era a l’actual plaça d’Espanya, que encara avui és coneguda popularment com la plaça dels autobusos.

El 1934 l’empresa AUSA va absorbir la companyia JPB i el 1946 la línia va començar a anomenar-se PR. L’any 1976 va passar a dependre de TMB (Transport Metropolitans de Barcelona) i el 1984 la va absorbir la línia 605, que va canviar a 65 l’any 1993 i s’amplià amb la línea 165-Prat Exprés el 1999.

L’any 1969 es van posar en funcionament tres noves línies: una a l’aeroport (EA), una nocturna (EN) i una altra a la Barceloneta (actualment desaparegudes). L’any següent, la línia que anava a l’aeroport, va establir una parada al barri de Sant Cosme. A aquestes línies, s’hi afegeixen les parades a l’autovia de les línies de Viladecans, Gavà, Sant Boi, Cornellà i Begues. L’any 1999 es crea la línia L10 amb final a Sant Joan Despí.

El servei d’autobusos, que amb els anys ha anat augmentant l'oferta, ha facilitat les comunicacions amb altres ciutats, ha ampliat la freqüència horària i ha permès connectar tota la ciutat.

Actualment el Prat disposa d’una bona xarxa de transport públic que millora la mobilitat de milers de pratencs i pratenques cada dia. En els darrers anys comptem amb més autobusos nocturns (N16 i N17), urbans (PR1, PR2 i PR3), interurbans (L78) i de connexió amb els polígons industrials de l’altra banda del riu (PR4 i L21), que s’han afegit a les línies que funcionen des de fa anys.

Des dels anys trenta, amb llargues interrupcions, hi ha hagut transport a la platja durant els mesos d’estiu. El servei es regularitzà a finals dels anys seixanta.

Com cada any, a partir de mitjans del mes de març es va tornar a posar en marxa el servei d’autobusos a la platja del Prat, funcionant tots els dissabtes, diumenges i festius. A partir del mes de juny,i fins a finals de setembre, el bus funcionarà tots els dies de la setmana. Actualment la línia PR3 cobreix aquest itinerari, reforçat els caps de setmana i festius durant els mesos de juny, juliol i agost amb el Platja-Exprés (PE).

Aprofitem per mostrar-vos com a document del mes, una instància de sol·licitud de Manuel Monleón demanant autorització per l’establiment d’una línia d’òmnibus, des del poble del Prat a la platja dels carrabiners, de l’any 1931. Sèrie Transports i comunicacions.