El document del mes: Contribució de l’Ajuntament del Prat al ciclisme

Contribució de l’Ajuntament del Prat al ciclisme

Al Prat, l'acceptació de la bicicleta fou ràpida i gran. Els seus primers usuaris van ser joves entusiastes del nou vehicle, que aviat es convertí també en el transport més utilitzat pels treballadors de les fàbriques i els pagesos.

Segons explica Jaume Codina a Història del carrer de Ferran Puig, la primera cursa ciclista de la nostra història es va celebrar durant la Festa Major del 1906.

L'any 1929 es va legalitzar la Peña Ciclista del Prat de Llobregat. Fins a aquell any, havia funcionat com a secció ciclista d'una entitat anomenada Penya Esportiva. La secció ciclista era l'encarregada d'organitzar una cursa coincidint amb la Festa Major. Les despeses que ocasionava aquesta competició eren pagades amb aportacions dels veïns i de l'Ajuntament.

L'any 1932 va néixer l'entitat esportiva més antiga de totes les que es troben en actiu al Prat: L'Agrupació Ciclista del Prat de Llobregat, que va rebre el premi Ciutat del Prat 2015 per la seva trajectòria en la promoció del ciclisme i la seva contribució a l'esport local.

Actualment, l'arxiu municipal està digitalitzant algunes imatges cedides per la l'entitat, que passaran a formar part del fons de l'arxiu, com ha succeït amb altres entitats de la ciutat.

Des del primer moment, l'Ajuntament del Prat va recolzar el ciclisme, com es pot veure en el document que us presentem. El document correspon a una carta enviada per la Unió Esportiva de Sans, en què agraeixen la col·laboració del Consistori en l’ajut econòmic per a l'organització de la Volta Ciclista a Catalunya.

El document del 1926 forma part de la Secció d'Esports (AMEP).