Esteu aquí

El CRAM participa en la Festa Major amb una activitat gratuïta per a la ciutadania del Prat

El simulacre de rescat d'un dofí i la visita guiada a les instal·lacions permetrà conèixer la tasca de la Fundació

Rescat dofí CRAM

dimarts, 18 setembre, 2018 - 12:45

La Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) organitzarà, el proper 30 de setembre i amb motiu de la Festa Major, una activitat especial gratuïta per a persones que viuen al Prat. Es tracta d’una simulació de rescat de dofí. Amb la utilització d’una maqueta d’aquests mamífers, els i les participants descobriran quins són els passos que s'han de seguir en cas que trobin un cetaci a la platja. També veuran com són atesos pels especialistes del CRAM, parlaran sobre els motius de l’arribada d’aquests animals a les costes, de quines amenaces es poden trobar al medi marí i de com cadascú pot actuar per a la conservació del mar. També es visitaran les instal·lacions de la Fundació i es coneixeran els pacients en recuperació.

La iniciativa s’emmarca en un acord de col·laboració entre l’Ajuntament del Prat i aquesta fundació ubicada a la platja del municipi que ja ha facilitat que s’hagin portat a terme 25 tallers per a grups escolars; 4 activitats obertes a la ciutadania al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient i una jornada de formació de voluntaris per integrar-se en la Xarxa de Rescat de l’entitat. A més, permet que s’ofereixin 10 places gratuïtes a la ciutadania del Prat per fer una visita guiada al centre cada primer diumenge de mes i que s’organitzin 4 visites extraordinàries per a centres o entitats especials del Prat.

Quatre grups i dos horaris

L’activitat del 30 de setembre és oberta a tota la ciutadania i apta per a tots els públics, però els infants hi han d’assistir acompanyats d’una persona adulta. Hi ha 100 places que es distribuiran en quatre grups: dos que es convocaran a les 10 h i els altres dos, a les 12 h. Les inscripcions es poden fer ja a l'Oficina de Can Camins de Porta del Delta. D’aquesta manera, el CRAM tanca una temporada d’estiu en què ha rebut la visita de més de 6.000 persones, que han participat en un total de 14 activitats.

El CRAM va entrar en funcionament el 1991 i es va traslladat al Prat el 2011, on disposa d’unes instal·lacions punteres en clínica i recuperació de cetacis, tortugues i aus marines. A més, té un edifici d’estudis postmortem, que permet avançar en la recerca científica en aquest àmbit, i un d’educació, per conscienciar i sensibilitzar sobre els problemes que afecten el medi marí.

Compartir

Noticies relacionades

30è concurs fotogràfic Delta del Llobregat

dimecres, 13 octubre, 2021 - 11:45

Últimes setmanes per participar al 30è Concurs Delta del Llobregat

Es poden enviar fotografies fins al 31 d’octubre
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...
Avió Monocoque, al Centre Cultural Aeronàutic

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:30

Reobre al públic l’exposició ‘100 anys d’aviació’ al Centre Cultural Aeronàutic del Prat

Es pot visitar cada dissabte i diumenge a partir d’aquest mes de setembre