Dia d’acció de la Salut de les dones

Diversitats d’aspectes socials poden contribuir a millorar la salut de les dones

El dia d’acció per la salut de les dones es commemora al Prat amb un seguit d’activitats organitzades al voltant del 28 de maig.

L'origen d'aquesta commemoració es remunta a l'any 1987, es va establir a la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que es va tenir lloc a Costa Rica. L'objectiu d'aquest  dia, el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, així com el compromís de les administracions per donar-hi resposta.

Durant l'any 2021 al municipi del Prat es proposa un programa variat d’activitats on line combinades amb altres presencials, seguint totes les mesures de seguretat .

Una desena d’activitats divulgatives per reflexionar sobre aquests temes i la presa de conciència dels condicionants socials que afecten la nostra salut. També activitats teòriques pràctiques  per  intentar millorar en alguns aspectes com és el benestar emocional, la connexió amb el cos, etc.

Per què cal reivindicar aquesta data?

Les dones tenim pitjor salut que els homes, tot i tenir una esperança de vida major, vivim menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l’ansietat i la depressió són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de factors socials (com ara tenir menys poder i pitjors condicions laborals). En contraposició, el treball domèstic i familiar, de cura de persones dependents, està feminitzat.

En general, una major corresponsabilitat familiar i millora de les condicions dels treballs remunerats, contribueix a millorar la salut de les dones

Consulta el Programa Dia Acció Salut dones 2021

Programa Dia Acció Salut dones 2021 (pdf - 3952528 bytes)


Carregant activitats...

Carregant activitat...