Dia d’acció de la Salut de les dones 2019

Diversitats d’aspectes socials poden contribuir a millorar la salut de les dones

De nou commemorem al Prat, el dia d’acció per la salut de les dones, amb un seguit d’activitats organitzades al voltant del 28 de maig.

Xerrades de sensibilització

Enguany, l’acte central serà la xerrada del dimarts 28 de maig al Cèntric, on la Mercè Conangla, psicòloga i infermera, co-creadora del model Ecologia Emocional de la Fundació Àmbit Ecologia Emocional,  ens parlarà sobre la maduresa des del punt de vista de les emocions. 

Parlar de salut és fer-ho d’exercici físic, per aquest motiu s’han organitzat diverses activitats com exhibicions d’aerobatuca, tai-txi, gimnàstica a la plaça, així com també algunes activitats als complexos esportius (ioguilates).

Per què cal reivindicar aquesta data?

Les dones tenim pitjor salut que els homes, tot i tenir una esperança de vida major, vivim menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l’ansietat i la depressió són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de factors socials (com ara tenir menys poder i pitjors condicions laborals). En contraposició, el treball domèstic i familiar, de cura de persones dependents, està feminitzat.

En general, una major corresponsabilitat familiar i millora de les condicions dels treballs remunerats, contribueix a millorar la salut de les dones.

Recordem que hi ha moltes més activitats programades per part de les entitats i col·lectius, les podeu consultar al cicle web Dia d’Acció per la Salut de les Dones.

Veieu el fulletó amb el programa d'activitats.

 


Carregant activitats...

Carregant activitat...