Dia d’acció de la Salut de les dones 2018

Diversitats d’aspectes socials poden contribuir a millorar la salut de les dones

De nou commemorem al Prat, el dia d’acció per la salut de les dones, amb un seguit d’activitats organitzades al voltant del 28 de maig.

Xerrades de sensibilització

Enguany, l’acte central serà la xerrada de la Doctora Carme Valls, endocrinòloga i especialista en salut, qui parlarà dels “5 plaers” i es realitzarà el mateix dilluns 28 de maig a les 19:00 h, al Cèntric Espai Cultural.

També el dilluns 4 de juny, es realitzarà una xerrada sobre “malalties invisibles”, com la síndrome del túnel carpià que afecta sobretot al col·lectiu de treballadores de la llar, a les 18 h a Cases d’en Puig.

Estan previstes moltes activitats com és una xerrada sobre la simptomatologia de problemes cardiovasculars en el cas de les dones.

Activitats físiques

Parlar de salut és fer-ho d’exercici físic, per aquest motiu s’han organitzat diverses activitats com exhibicions d’aerobatuca, tai-txí, sessió de flamenc teràpia com també algunes activitats als complexos esportius (yoguilates, rehabilitació del sol pelvià).

També es treballaran alguns tallers amb joves sobre Auto imatge, per tal de reflexionar com l'auto imatge afecta al nostre benestar emocional.

Per què cal reivindicar aquesta data?

Les dones tenim pitjor salut que els homes, tot i tenir una esperança de vida major, vivim menys anys lliures de malaltia. Els dolors crònics, el reumatisme, l’ansietat i la depressió són problemes amb major incidència en les dones com a conseqüència de factors socials (com ara tenir menys poder i pitjors condicions laborals). En contraposició, el treball domèstic i familiar, de cura de persones dependents, està feminitzat.

En general, una major corresponsabilitat familiar i millora de les condicions dels treballs remunerats, contribueix a millorar la salut de les dones.

Recordem que hi ha moltes més activitats programades per part de les entitats i col·lectius, les podeu consultar al cicle web Dia d’Acció per la Salut de les Dones.

Consulteu el programa (pdf)


Carregant activitats...

Carregant activitat...