dijous, 20 desembre, 2018 - 09:45

Balanç del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2016-2019 del Prat

Més del 96% de les accions previstes per a aquest mandat en el PAM, executades o en procés

Nivell d'execució del PAM 2016-2019 (a desembre de 2018)

Nivell d'execució del PAM 2016-2019 (a desembre de 2018)

9 de cada 10 accions del PAM ja estan executades i un 5,45% estan en procés de finalització. Es preveu que tan sols un 3,64% restin pendents d’execució en acabar el mandat.

Entre les principals línies d’actuació del PAM, destaquen reforçar les polítiques d’acció social, educació i cultura i foment de l’ocupació, així com la construcció de de nous equipaments de ciutat com el Teatre L’Artesà, el Centre Cívic Palmira Domènech o el nou institut, que entraran en funcionament durant el 2019.

 

Coincidint amb el tancament de l’any 2018, l’Ajuntament del Prat de Llobregat ha fet balanç del seu grau de compliment del PAM (Pla d’Acció Municipal) corresponent al període 2016-2019. El PAM és el document que recull els principals eixos, objectius i accions de l’equip de govern de l’Ajuntament del Prat. Fins al moment, l’Ajuntament ha executat per complet el 90,91% de les accions contemplades pel PAM, mentre que el 5,45% estan en procés de finalització. Tan sols, un 3,64% de les mesures contemplades pel PAM restaran pendents d’execució en finalitzar el mandat municipal.

Si bé el mandat va començar el maig de 2015, el PAM es va aprovar un any després, després de completar el document inicial del govern municipal amb propostes de la ciutadania, mitjançant un procés participatiu.

La següent taula mostra el nivell de compliment del PAM 2016-2019 per eixos:

Eix d’actuació

Executat

En procés

Restarà pendent d’execució

Una ciutat cohesionada (accions relacionades amb drets socials)

90,42%

4,26%

5,32%

Una ciutat que formi persones millors (educació i cultura)

86,11%

8,33%

5,56%

Una ciutat emprenedora (economia i ocupació)

86,67%

13,33%

0%

Una ciutat sostenible (medi ambient)

97,30%

2,70%

0%

Una ciutat participativa (transparència, participació...)

91,30%

4,35%

4,35%

 

Les principals actuacions del PAM 2016-2019

Entre les principals línies d’actuació del PAM, destaquen la construcció de nous equipaments de ciutat i d’altres intervencions urbanístiques o el reforç de polítiques públiques, especialment en els àmbits d’acció social, educació i cultura i foment de l’ocupació. A continuació, es descriuen cadascuna d’aquestes línies d’actuació:

  • Teatre L’Artesà: serà el principal centre d’exhibició d’espectacles al Prat, a més de donar suport a la formació, creació i difusió teatral. Serà el node central del programa d’Arts en Viu del Prat, que articula teatre, dansa, circ i música. És previst que obri la primavera de 2019.
  • Centre Cívic Palmira Domènech: serà el tercer centre cívic de la ciutat (a més de Jardins de la Pau i Sant Jordi Ribera-Baixa) i donarà servei principalment als barris del Nucli Antic, Marina i Llevant, on estarà situat. És previst que obri el proper mes de febrer.
  • Intervenció urbanística a l’Avinguda de la Verge de Montserrat: l’objectiu és transformar l’avinguda en un gran eix cívic de ciutat. La urbanització del seu tram central i la construcció de dos aparcaments municipals subterranis són dues de les principals obres que comporta. És previst que finalitzi el primer semestre de 2019.
  • Nou institut: amb la transformació de l’antiga escola del Parc, al Fondo d’en Peixo, en un institut d’ESO, es configura una nova oferta i organització educativa a la ciutat. Entrarà en servei el curs vinent.
  • Reforç de l’acció social: el pressupost municipal per a serveis socials s’ha vingut incrementant durant els darrers anys (des de 2011, ha augmentat un 88%). Enguany, s’ha aprovat el nou Pla Local per la Inclusió i la Cohesió Social (PLIS) 2018-2022, amb la participació d’entitats de la ciutat, que compta amb cinc àmbits d’actuació: Protecció social i sanitària, Formació, cultura, educació i esport, Habitatge, Ocupació i Relacions comunitàries.
  • IntersECCIons: s’ha iniciat aquest programa municipal pioner per promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura. Es basa en el treball transversal d’agents culturals, educatius i socials del Prat.
  • Més ocupació i de més qualitat: l'Ajuntament ha impulsat múltiples accions en suport de la formació i la contractació: des de plans d’ocupació fins a ajuts a la contractació, amb especial atenció a col·lectius determinats (joves, persones a l’atur amb dificultats especials...), a petites i mitjans empreses i a persones autònomes. Totes aquestes actuacions han contribuït a millorar la inserció laboral i, conseqüentment, a la reducció de l’atur en un 30% durant el mandat.
  • Esports i valors: s’ha iniciat un programa  municipal capdavanter per promoure els valors en el món de l’esport. El curs passat, es va fer una prova pilot amb joves futbolistes de l’AE Prat, el CB Terlenka i l’Atlètic Prat Delta CF i aquest curs s’ampliarà a noves disciplines esportives.

Més informació del PAM a: elprat.cat/pam

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes