El Prat de Llobregat va ser pioner en escoltar la veu dels infants a través del Programa “El Prat, Ciutat dels Infants”, impulsat l’any 1999 amb la col·laboració de Francesco Tonucci. Així mateix, el Prat compta des de fa més de 10 anys amb una Xarxa Local d’Infància, que ha garantit el treball conjunt davant de situacions de risc, desprotecció i violència en relació a la infància.

També cal destacar la trajectòria de polítiques públiques en l’àmbit de l’adolescència i la joventut, a través de diversos Plans Local de Joventut (l’actual amb vigència fins a 2023) i amb la Xarxa PromoJove. A nivell educatiu i cultural, el Prat de Llobregat destaca pels seus programes de promoció i accés a la cultura per a la infància i l’adolescència (IntersECCions), així com recursos socioeducatius i de suport a les famílies pioners (SIS i SOAF), entre moltes d’altres polítiques.

En aquest cotext, el PLIA parteix d’un estudi aprofundit sobre la realitat local i es desenvolupa a partir d’un procés de reflexió conjunta sobre la situació del municipi en relació a la població de 0 a 18 anys. El resultat del PLIA és un acord a nivell local sobre les accions a portar a terme els propers 4 anys i defineix un full de ruta compartit per l’Ajuntament i la comunitat per fer un municipi millor per a totes les edats.

L’objectiu general del PLIA és, per tant, millorar la planificació estratègica de les polítiques municipals d’infància i adolescència, posant en valor tot allò que ja es fa i completant-ho allà on sigui necessari.

Pla Local d'Infància i Adolescència del Prat de Llobregat

  • L’objectiu general del PLIA és, per tant, millorar la planificació estratègica de les polítiques municipals d’infància i adolescència. Aquest objectiu es concreta en tres objectius específics:

  • Conèixer la situació actual de la infància i l’adolescència al Prat, a través d’una mirada integral que tingui en compte les dades estadístiques, les polítiques actuals i les visions dels agents implicats, inclosos els infants.
  • Implicar els agents del territori en el desenvolupament d’estratègies conjuntes per abordar les polítiques d’infància i adolescència del Prat.
  • Planificar les polítiques d’infància i adolescència a desenvolupar els propers anys per a cobrir les necessitats detectades.  

En aquest enllaç, podreu veure tot el procés i cadascuna de les fases del procés de creació del PLIA.

 

L'òrgan encarregat de d'elaborar i dur a terme accions i propostes per millorar el benestar de la Infància i l’Adolescència del Prat serà la Taula d’Infància i Adolescència del Prat.

En aquest enllaç podreu trobar tota la informació sobre aquest òrgan.

Nou protocol contra el maltractament infantil

Aquest document és fruit de l’esforç de diferents professionals i els seus serveis respectius que pretén ser un instrument de treball dinàmic per a la xarxa de protecció infantil del nostre municipi.

Ha de servir per millorar l’atenció dels infants i adolescents que estan en situacions de risc i/o que pateixen maltractaments, i per millorar la relació dins les seves famílies amb l’objectiu que les seves famílies puguin portar a terme les seves funcions en bones condicions. I també ha de servir als professionals: per evitar que se sentin sols davant les situacions de sospita i/o detecció de maltractaments a infants i/o adolescents.

Descarrega PDF (pdf - 926078 bytes)

Notícies relacionades amb la Infància i l'adolescència

Veure totes

dilluns, 8 febrer, 2021 - 09:30

Les AMPA i AFA del Prat participen en la construcció del Pla Local d’Infància i Adolescència

El passat dia 4 de febrer es va dur a terme el segon plenari d’ AMPAi AFA del...

divendres, 20 novembre, 2020 - 16:30

Aquest divendres es commemora el Dia Internacional dels Drets dels Infants

Els propers mesos, el Prat engegarà un procés participatiu per convertir-se...

dijous, 19 novembre, 2020 - 13:45

Celebrat el sorteig del Consell dels Infants del Prat

S'ha fet per via telemàtica i ha servit per renovar el 50 % dels consellers i...

dimecres, 4 novembre, 2020 - 16:45

Les Tardes Joves continuen acompanyant les iniciatives dels i les joves de la ciutat

Les Tardes Joves de Jardins de la Pau han estat l’escenari d’un procés de...

divendres, 12 juny, 2020 - 09:00

El Consell dels Infants acaba el curs i posposa el sorteig per a la renovació

Aquesta temporada, afectada per la COVID-19, ha treballat sobre la diversitat...