A Tota Màquina és un taller de costura que reuneix persones d’edats i orígens diversos per a treballar en projectes grupals en col·laboració amb altres iniciatives de la ciutat.

Cada curs les participants treballen en equip en un o diversos projectes tèxtils que escullen. Aquestes propostes donen suport a les activitats d’altres agents comunitaris - veïns i veïnes, comerços, entitats, serveis o equipaments.

Al llarg dels anys, han fet un projecte de reciclatge i reutilització de roba, confeccionant banderoles i cortines amb teles reciclades per a l’espai familiar del centre cívic Ribera Baixa, tovalloletes per a l’Escola bressol La Blaveta o participant de la desfilada reciclada. També han fet mocadors liles pel 8M, vestits i punts de llibre per Sant Jordi i peces de vestuari per a obres de teatre de L’Artesà.

Es reuneixen per a cosir cada divendres al matí a l’espai ‘Fet a mà’ del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa. A banda, també fan sortides al teatre i visites a entitats i grups comunitaris.

A més de compartir l’interès en la costura, el taller és un espai de benestar, vincle i suport mutu.

La seva història

A tota Màquina es van impulsar el 2019 des de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat amb l’objectiu de crear un espai de vincle i suport mutu entorn la costura.

Ha anat evolucionant al llarg de cada curs, sumant col·laboracions amb agents comunitaris i moments de trobada que van més enllà de la costura.

Actualment, són més de 15 persones que participen de manera regular en el taller.

Com s’hi pot accedir? 

Per participar al A tota màquina, cal adreçar-se a l'Oficina Integral d'Atenció Social (OIAS) o comunicar-ho a la teva treballador/a social en cas de tenir-ne assignat. 

Fitxes relacionades

Projecte Antenes. Al Prat no estic sol/sola. Prevenció de la solitud no desitjada

Intervenció comunitària davant l’aïllament no desitjat de qualsevol persona

Espai Situa't

És un servei d’informació, assessorament i acompanyament en salut mental. Aquest servei...