El Delta del Llobregat torna a estar amenaçat. I amb ell, la salut i el benestar de tota la ciutadania de l’àrea metropolitana.

 

A tota Europa es prenen mesures valentes per aturar el canvi climàtic. Londres, per exemple, renuncia a construir una tercera pista a Heathrow per comprometre’s contra l’escalfament global. Mentrestant, aquí, diversos mitjans han informat de la intenció d’Aena de destruir l’espai natural, agrícola i cultural insubstituïble de la Ricarda per ampliar la tercera pista de l’aeroport del Prat. Això suposaria un greu atac contra l’interès general en un context d’emergència climàtica en què urgeix innovar per transformar les formes de produir, consumir i també de desplaçar-nos per garantir el futur del planeta. El delta no pot perdre ni un pam més d'espais naturals.

Som moltes les persones que sabem que cal abandonar el vell desarrollisme. Que és hora de desenvolupar un model aeroportuari català equilibrat i sostenible. Que enlloc de destruir-lo, cal protegir més i millor el Delta del Llobregat i el Parc Agrari del Baix Llobregat. Això és el que defensa la declaració institucional aprovada al plenari de l’Ajuntament del Prat de Llobregat amb el suport unànime de tots els grups polítics.

Aquí, la podeu llegir i us hi podeu sumar, tant si sou ciutadans i ciutadanes a títol individual com si ho feu en nom d’alguna entitat de qualsevol àmbit.

Plegats i plegades, fem força per preservar el delta i protegir el clima!

 

SUMEU-VOS A LA DECLARACIÓ

Podeu fer-ho com a persona individual o com a entitat o col·lectiu

Suma’t com a persona a títol individual
Suma’t com a entitat o col·lectiu
D'acord amb la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les seves dades personals s'incorporaran al fitxer de Processos Participatius de l'Ajuntament del Prat de Llobregat. Les dades només seran tractades per la finalitat indicada.

Notícies

Veure totes
Imatge del manifest #NiUnPamMes

dijous, 5 març, 2020 - 13:15

Més de 3.400 persones i 190 entitats de tot Catalunya se sumen en menys de 24 hores al manifest contra l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport

La declaració, aprovada de forma unànime pels grups polítics de l’Ajuntament...

dijous, 5 març, 2020 - 11:30

La finca de la Ricarda, un espai insubstituïble i protegit

Atresora valors naturals, agrícoles i patrimonials
Declaració unànime de tots els grups municipals contra l'ampliació de la tercera pista de l'aeroport

dimecres, 4 març, 2020 - 21:00

El ple municipal del Prat aprova de forma unànime una declaració contra l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport

El consistori habilita un espai web perquè entitats i ciutadania puguin...

Declaració institucional de l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler