Esteu aquí

Obres artístiques de gran format, a favor de preservar el delta i en contra d’ampliar l’aeroport, es poden veure al Camí de la Platja del Prat

L’Ajuntament del Prat i l’entitat artística Atòmica organitzen conjuntament una exposició d’una desena de creadors i creadores que mostren, a través de l’art, la seva repulsa a la destrucció de la Ricarda, que comportaria l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport

Fotografia de grup dels i les artistes que han participat en l'acció, amb l'alcalde Lluís Mijoler i altres regidores i regidors, davant d'un dels deu plafons.

dissabte, 24 juliol, 2021 - 13:00

Grans plafons, amb l’obra de nombrosos artistes que expressen la seva defensa dels espais naturals del delta del Llobregat i la Ricarda i la seva negativa ampliar la tercera pista, es poden veure des d’aquest cap de setmana al Prat de Llobregat. Els plafons amb les il·lustracions es troben a la Carretera de la platja, justament entre l’aeroport i la Ricarda, l’espai natural protegit del qual es destruirien 47 hectàrees si es porta a terme l’ampliació de la infraestructura proposada per Aena.

Aquest matí s’ha presentat l’exposició amb la desena d’il·lustracions del grup d’artistes que s’ha involucrat en la iniciativa, vinculats a l’entitat artística Atòmica i de reconeguda trajectòria nacional i internacional. L’exposició compta amb el suport de l’Ajuntament del Prat i, en l’acte inaugural, han explicat els objectius de la iniciativa tant l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, com la gerent de l’Atòmica, Laia Campanyà. Artistes presents en la presentació també han anat signant les seves obres durant l’acte.

Amb una mirada personal, artística i creativa, la mostra està formada per imatges i il·lustracions de d’estils diversos, que contraposen la gran varietat i riquesa de la flora i la fauna de la Ricarda amb l’amenaça que suposa l’ampliació de la tercera pista per a la preservació dels espais protegits i l’equilibri territorial, així com els riscos que suposa un major creixement del trànsit aeri al Prat en un context d’emergència climàtica.  Les obres també es poden consultar online a https://www.elprat.cat/art-pel-delta.

En estar instal·lada a la Carretera de la Platja, l’exposició, gratuïta i a l’aire lliure, la podran veure els milers de persones que cada estiu es desplacen cap al litoral pratenc i a visitar els espais naturals del delta del Llobregat. La mostra es troba concretament a 20 metres del mirador dels spotters (en l’hipervincle indicat a Carretera de la Platja).

 

La trajectòria del grup d’artistes implicats en la iniciativa

El grup d’artistes que han participat d’aquesta exposició pertanyen a l’entitat Atòmica i s’ha format a l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Compten amb una àmplia formació i reconeixement professional, com s’exposa a continuació.

  1. ORIOL VIDAL: amb experiència al món de les series d’animació en diverses productores, compta amb una llarga trajectòria al món editorial com a il·lustrador d’un gran nombre de treballs publicats internacionalment.
  2. ÁNGEL CORONADO: artista multidisciplinar amb llarga experiència i reconeixement en el món de l’animació en cinema i televisió, així com al món editorial, amb molts treball publicats internacionalment amb l’estudi Wuji House.
  3. NÚRIA INÉS ("Tinta Fina"): artista visual i relatora gràfica, professora de l'Escola d'Arts Visuals del Prat. Ha editat còmics i participat en diversos festivals d'art contemporani.
  4. PURIFICACIÓN HERNÁNDEZ: dibuixant i il·lustradora, és una artista amb una reconeguda trajectòria al món editorial. La seva obra ha estat publicada per diverses editorials internacionals.
  5. SERGI MAÑÀ: dissenyador gràfic i il·lustrador, format a l'EASD Serra i Abella, a més d’estudiar a l'Escola d'Arts Visuals del Prat. Ha realitzat nombroses campanyes de comunicació i disseny i està molt vinculat al teixit d'entitats de cultura locals.
  6. MARTA MOUNS: artista del Prat amb un treball antidisciplinar, que va més enllà dels límits de les disciplines establertes. El seu recorregut artístic neix al Centre d'Art Torre Muntadas, on ha exposat tant individual com col·lectivament. Ha format part del professorat de l'Escola d'Arts Visuals del Prat abans de traslladar-se a França, on actualment resideix i investiga el gènere a través de l'art.
  7. ORIOL ROCA: dibuixant i il·lustrador de llarga trajectòria amb treballs publicats a nombroses revistes i llibres. També amb molta experiència en el món de l’animació en sèries per a televisió. Actualment treballa a l’estudi Wuji House.
  8. “OTRAPUTACUENTADEDIBUJOS”: pseudònim a Instagram d’una artista que plasma en els seus dibuixos reflexions i crítiques amb personatges imaginaris com a metàfora d’allò que anomena “la nostra societat de merda”.
  9. ÓSCAR CALZADA: dibuixant il·lustrador i dissenyador gràfic, és un artista guardonat amb el Laus plata de disseny i amb llarga experiència amb nombroses campanyes de comunicació i publicacions.
  10. TONI GARCÍA: artista que durant 18 anys ha estat president d’Amics de l’Art del Prat i que està molt vinculat a diverses entitats locals. Amb llarga experiència en el món dels llargmetratges i les series d’animació, compta amb nombrosos guardons internacionals.

 

L’Associació d’art Atòmica

L’associació Atòmica és una nova entitat sorgida de la fusió de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat i l’Associació de Suport a la Creació Audiovisual del Prat (ASCAP), que promou diferents iniciatives formatives, creatives o de divulgació vinculades al món artístic i a la cultura audiovisual. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 18 abril, 2024 - 10:00

Les propostes literàries del Cicle Primavera de Llibres i Lletres nodreixen el Pratilletres

Notable creixement del Pratilletres cada temporada en autors i llibres
Cèntric_Connexions 2024_foto família

dimecres, 17 abril, 2024 - 11:30

Mostra final del projecte Connexions

Els instituts participants han posat en comú els seus treballs en l’acte de...

dimecres, 17 abril, 2024 - 10:30

La impressió 3D i la intel·ligència artificial omplen el trimestre de cultura digital a la Palmira

Totes dues propostes han anat més enllà de l’oferta formativa d’hivern