Esteu aquí

Més de 3.400 persones i 190 entitats de tot Catalunya se sumen en menys de 24 hores al manifest contra l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport

La declaració, aprovada de forma unànime pels grups polítics de l’Ajuntament del Prat ahir al vespre, defensa la preservació del Delta i l’espai insubstituïble de la Ricarda i reclama el desenvolupament d’un model aeroportuari català

Imatge del manifest #NiUnPamMes

dijous, 5 març, 2020 - 13:15

Més de 3.400 persones i 190 entitats de tot Catalunya ja s’han sumat al manifest “Preservem el Delta. Protegim el clima. No a l’ampliació de l’aeroport” (#NiUnPamMes).

Entre les entitats que s’hi han sumat, figuren col·lectius i associacions del Prat de Llobregat de diferents àmbits (ecologistes, socials, culturals i de cultura popular, esportives, de lleure...), així com organitzacions d’arreu del país.

El manifest recull els continguts de la declaració institucional que es va aprovar ahir al ple municipal del Prat de forma unànime per part de tots els grups polítics que hi tenen representació (El Prat En Comú, PSC-CP, Esquerra Republicana, Ciutadans i Podemos).

La declaració insta Aena a abandonar “unes polítiques desarrollistes que no obeeixen a l’actual context d’emergència climàtica” i que tampoc no s’ajusten a les normatives mediambientals europees. S’adverteix que destruir la Ricarda “suposaria un desastre natural, agrícola i patrimonial sense pal·liatius”, i més encara en un context d’emergència climàtica. La Ricarda  és la zona més verge dels Espais naturals del delta del Llobregat, d’un valor insubstituïble, i està protegida per normatives mediambientals catalanes, espanyoles i europees.

Com a alternativa a la proposta d’Aena, la declaració urgeix al govern català i espanyol a dissenyar un “veritable sistema aeroportuari català, que passi per convertir Girona en la quarta pista de l’aeroport del Prat”. Els grups municipals del Prat exigeixen inversions en transport ferroviari, que facilitin la connexió entre el Prat i Girona i entre aquestes infraestructures i Barcelona.

A més, la declaració constata que l’aeroport del Prat és un dels principals emissors de gasos d’efecte hivernacle al delta del Llobregat i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que, per tant, ha de ser un actor clau en la reducció d’aquestes emissions. La declaració també aposta per minimitzar l’impacte acústic de l’aeroport que pateixen les poblacions del Prat, Viladecans, Gavà o Castelldefels.

El text també reclama a totes les administracions reforçar la seva protecció dels Espais Naturals del delta del Llobregat, així com del Parc Agrari, donant suport a la pagesia que hi treballa, fomentant així també la “sobirania alimentària als nostres pobles i ciutats”.

Compartir

Noticies relacionades