Convocatòria de projectes artístics /Unzip

/Unzip Arts Visuals promou una convocatòria anual per a la realització de projectes artístics vinculats al Prat de Llobregat. 

Diferents projectes es desenvolupen al llarg de l’any amb l’acompanyament dels centres i equips d’/Unzip, professionals d’àmbits diversos de la creació i agents de la ciutat, com ara tècnics de l’ajuntament i artistes en formació.

Aquests projectes es divideixen en modalitats: Fotografia i societat, Art al barri, Audiovisual comunitari, Música i territori, Art i educació, Exposició i Projectes audiovisuals. 

La dimensió de ciutat es treballa conjuntament a través de tres trobades globals amb tots els agents que desemboca en el festival Indisciplinats.

Què entenem per projectes artístics situats al territori?

Propostes d’ideació o/i recerca que aportin un nou punt de vista o ampliïn i redistribueixin coneixements. Poden plantejar-se des de disciplines artístiques específiques, amb un enfocament multidisciplinar, o/i incorporant diferents branques del coneixement.

Que es vinculen amb agents i comunitats específiques del Prat de Llobregat i fomenten pràctiques artístiques transformadores que redefineixen el context local.

Que expandeixen la idea de territori en algun dels seus aspectes (cultural, educatiu, social, econòmic, polític, històric, geogràfic, ecològic etc.) i generen relacions entre les persones del territori i les seves comunitats, per a la transformació sociocultural del seu context quotidià.

Qui hi pot participar?

Persones interessades en l’art, creadores i creadors visuals, agents culturals, educatius i socials en general, sense límit d’edat, residents a Catalunya.

La modalitat Exposició i Projecte audiovisual queda restringida a persones i col·lectius residents al Prat o que puguin justificar-ne la pertinença. En el cas dels col·lectius, han de complir aquest requisit com a mínim el 50% dels components.

Com t’has d’inscriure? 

Per poder presentar els projectes candidats a les diferents modalitats de la convocatòria de projectes artístics /Unzip, s’ha d’accedir dintre del termini a la seu electrònica de l’Ajuntament i presentar la fitxa d'inscripció i el dossier del projecte de manera telemàtica seguint el procediment en aquest enllaç.

Documentació Convocatòria /Unzip 2022

Bases generals Convocatòria /Unzip 2022 (pdf - 4756349 bytes)

Annex Laika Lab - Bases específiques Modalitat Exposició (pdf - 1260792 bytes)

Resolució Convocatòria /Unzip 2022 (pdf - 106625 bytes)

Recursos

Si tens una idea i no saps com donar forma a un projecte o com realitzar el teu dossier, vine al taller pràctic i a les sessions de presentació de la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2022. Explicarem les modalitats de la convocatòria, veurem exemples de projectes d'altres anys, presentarem una guia de construcció de dossier i farem exercicis pràctics per formalitzar un dossier d’artista.

Taller gratuït dilluns 14 de març de 2022, de 17.30 a 19.30 h.

Demana'ns més informació a unzip@elprat.cat 

Amb el suport de: 

Edicions anteriors

Contingut relacionat

Convofest

Festa de la Convocatòria d'Arts Visuals al Prat per conèixer les relacions dels project...

Itineraris de formació i creació

Des de la totalitat del projecte /Unzip i els equipaments que el constitueixen, s...