Convocatòria de projectes artístics /Unzip

/Unzip Arts Visuals promou una convocatòria anual per a la realització de projectes artístics vinculats al Prat de Llobregat. 

Diferents projectes es desenvolupen al llarg de l’any amb l’acompanyament dels centres i equips d’/Unzip, professionals d’àmbits diversos de la creació i agents de la ciutat, com ara tècnics de l’ajuntament i artistes en formació.

Aquesta edició 2024 s’inscriu en el marc de la biennal d’art contemporani Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, que es desplega de setembre a novembre en dotze municipis metropolitans, entre ells el Prat de Llobregat i que abordarà diferents temàtiques relacionades amb les urgències socioecològiques i reptes de futur de la nostra societat. La temàtica del Llobregat és “Equilibrar el conflicte” i es proposa abordar el dilema entre la sostenibilitat mediambiental i el creixement econòmic.

A través d'aquesta plataforma, la convocatòria es planteja no només com un reflector de les realitats locals i regionals sinó també com un laboratori de creació i innovació on es poden desenvolupar noves formes de comprensió i acció que posin de relleu conflictes i explorin temàtiques relacionades, com els drets naturals i animals, la petjada ecològica, l’impacte del turisme, l’urbanisme o la justícia social.

Aquests projectes es divideixen en modalitats: Fotografia i societat, Art al barri, Audiovisual comunitari, Música i territori, Art i educació i Exposició.

La dimensió de ciutat es treballa conjuntament a través de tres trobades globals amb tots els agents que desemboca en el festival Indisciplinats.

Què entenem per projectes artístics situats al territori?

Propostes d’ideació o/i recerca que aportin un nou punt de vista o ampliïn i redistribueixin coneixements. Poden plantejar-se des de disciplines artístiques específiques, amb un enfocament multidisciplinar, o/i incorporant diferents branques del coneixement.

Que es vinculen amb agents i comunitats específiques del Prat de Llobregat i fomenten pràctiques artístiques transformadores que redefineixen el context local.

Que expandeixen la idea de territori en algun dels seus aspectes (cultural, educatiu, social, econòmic, polític, històric, geogràfic, ecològic etc.) i generen relacions entre les persones del territori i les seves comunitats, per a la transformació sociocultural del seu context quotidià.

Qui hi pot participar?

Persones interessades en l’art, creadores i creadors visuals, agents culturals, educatius i socials en general, sense límit d’edat, residents a Catalunya. La modalitat Exposició queda restringida a persones residents al Prat o que puguin justificar-ne la pertinença.

Com t’has d’inscriure? 

Per poder presentar els projectes candidats a les diferents modalitats de la convocatòria, s’ha d’accedir dintre del termini a la seu electrònica de l’Ajuntament i presentar la fitxa d'inscripció el dossier del projecte de manera telemàtica seguint el procediment en aquest enllaç.

Documentació Convocatòria /Unzip 2024 - Oberta

Bases generals (pdf - 8575467 bytes)

Annex Laika Lab - Bases específiques Modalitat Exposició (pdf - 4033204 bytes)

Recursos

La convocatòria obre enguany diferents espais de consulta i formació al Centre d’Art Torre Muntadas que permetran, per una banda, conèixer més a fons la convocatòria i resoldre dubtes de les diferents modalitats i, per altra, facilitar eines i recursos específics per a artistes i creadors/es que s’hi vulguin presentar.

  • Presentació i taller de la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 24Es parlarà del marc general de la convocatòria i s’explicaran les diferents modalitats, formes de presentació i plantejaments amb exemples de projectes d’altres edicions. També es facilitarà una guia de construcció de dossier i es faran exercicis pràctics per formalitzar idees.
  • Fiscalitat per a artistes (el pressupost)S'oferiran nocions bàsiques i consells pràctics per enfocar una de les principals eines de planificació de projectes com és el pressupost. Es revisaran i aclariran dubtes i consultes específiques de les persones participants.
  • Presentació de ‘Laika Laboratori de creació’.  Vinculat a la modalitat ‘Exposició’. Aquesta modalitat té la particularitat que els processos de presentació, debat i selecció de projectes són part integral d'un laboratori de creació i formació amb altres, amb una duració de sis sessions intensives de treball.

Totes les activitats son gratuïtes però cal inscripció prèvia a través de l'adreça de correu unzip@elprat.cat o al telèfon 934 78 22 37.

Contingut relacionat

LAIKA: laboratori de projectes

LAIKA LAB és un laboratori de processos de creació.

 

Amb el suport de: