Museo de la Extinción del Hombre Contemporáneo

Natalia Perosa, Natasha Padilha i André Felipe

Modalitat 2: Art al Barri (impulsa Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa)

Com serà el present quan ja sigui passat? 

Museo de la Extinción del Hombre Contemporáneo és un exercici d'imaginació latinofuturista i de distanciament crític de la nostra època proposat per les artistes Natalia Soldera, Natasha Padilha i André Felipe i amb la consultoria de l'arqueòloga Imma Mesas. Inspirat en els gabinets de curiositat i en els museus etnològics europeus d'origen colonial, el projecte planteja una visita guiada pel patrimoni d'un museu de l'any 3021 que narra la societat occidental contemporània a partir de les seves ruïnes trobades per arqueòlegs del futur.

De caràcter transdisciplinari, entre instal·lació visual i experiència performativa, pretén descriure a partir d'objectes contemporanis la història d'una societat i d'un “home” que van ser extints al segle XXI – on vivien, què menjaven, com enterraven els seus morts? Un viatge especulatiu a partir d'una mirada decolonial per observar els impactes globals de la humanitat en l'era de l'Antropocè i les seves implicacions futures.

Estranyar el present per imaginar futurs

A través d'un laboratori de creació, un grup de joves adolescents del Prat treballa a partir dels procediments de creació de la performance en el Museo de la Extinción del Hombre Contemporáneo. La indagació parteix de la situació en la que aquest grups de joves son arqueòlegs del futur que investiguen la societat contemporània en les ruïnes del barri Sant Jordi-Ribera Baixa. D'aquesta manera, a partir d'objectes quotidians, es construeix de manera col·laborativa un gabinet de curiositats contemporànies del barri per crear narratives possibles sobre aquesta “societat extinta" en vistes a formalitzar-les en una exposició final.

Amb l'acompanyament d'Isaac Sanjuan i Stella Rubio.