La peça del mes: Les festes de Sant Jordi

mariagirona.jpg

Títol: Festes de sant Jordi al Prat

Autora: Maria Girona

Mides: 50 x 63 cm.

Material i tècnica: Paper / tècnica mixta

Font d'ingrés: Maria Girona, 1992

Forma d'ingrés: Donació

Any:1992

Núm. registre: ART0099

“Entre el 1986 i el 1992, la celebració de sant Jordi va anar acompanyada d’una sèrie d'exposicions a la Sala d’Art Josep Bages, Torre Muntadas, dedicades a artistes plàstics contemporanis de renom internacional. Van ser un total de 10 artistes que, en aquests 8 anys, mostraren part de la seva producció recent: Viladecans, Ràfols-Casamada, Guinovart, Alonso, Kuetani, Ogata, Stryk, Brossa, Tàpies i Girona.

L’any 1992 la protagonista va ser Maria Girona, i va plasmar el seu art colorista en un catàleg molt personal amb paisatges florals i natures mortes que es van poder veure a la Sala d’art Josep Bages de Torre Muntadas.

Girona estava influenciada pel fauvisme colorista però de construcció cubista. La seva obra es caracteritza per una pintura plana, amb poc volum on els colors convergeixen amb el tractament figuratiu. La seva temàtica se centra en diferents tipus de paisatge i natures mortes on s’aprecia la seva sensibilitat cromàtica.

Aprofitant que ja som a la primavera i que s’apropa sant Jordi us deixem aquesta obra i en aquest enllaç us recordem els actes que es faran al voltant de sant Jordi al Cèntric.