Esteu aquí

L'observatori local per a la qualitat dels serveis sanitaris, un dels projectes amb més debat al Consell de Salut

La sessió del 12 de febrer, plena de projectes i contingut per generar un marc i discurs comú de promoció de la salut i la sanitat

Beatriz Arizaga (ICS) donant resposta a les preguntes

divendres, 15 febrer, 2019 - 08:30

La primera sessió del Consell de Salut de l'any va comptar amb novetats, la benvinguda a les oficines remodelades dels Serveis Municipals de Salut Pública i Salut, c. major  núm. 23, la presentació de la programació del cicle Aula de Salut febrer-abril 2019. També es va fer un repàs de la marxa i funcionament dels projectes tractors inclosos al Pla Local de Salut aprovat pel Ple municipal el passat 12 de desembre de 2018, alguns dels quals, com l'Estratègia local de salut mental comunitària compartirà els resultats dels seus fruits de treball durant els últims anys a un acte públic el proper 28 de febrer de 2019,  de les 11 a les 13 h, a l'auditori del Cèntric, Espai Cultural. Una de les novetats és que l'Observatori local per a la qualitat dels serveis sanitaris aviat es posarà en marxa. Per part de les persones assistents, preguntes  relacionades amb les hores de treball del personal mèdic,  rotació de professionals als ambulatoris... va ser motiu de debat durant bona part de la sessió. La doctora Beatriz Arizaga representant de l'ICS, de forma exhaustiva, va donar resposta a les qüestions presentades. Des de l'Ajuntament, es va expressar el compromís municipal de continuar amb la defensa permanent dels interessos de la població pratenca, davant les més altes instàncies directives i polítiques responsables de salut i sanitat del Govern.

Prescripció social al Prat

Aviat, el Prat se sumarà al projecte de prescripció social Aquí sí, actius i salut (un altre dels projectes tractors). Durant el mes de març personal municipal participarà de sessions tècniques formatives per tal implementar-lo. També es va compartir la programació anual de sensibilització, convidant a tothom a fer propostes, i l'adhesió recent al Consell de Salut del Baix Llobregat i la presentació del Pla estratègic sanitari del Baix Llobregat i de L'Hospitalet (a l'adjunt podeu consultar tota la presentació).

La segona part de la sessió va comptar amb una xerrada Condicions de vida i salut, per part de Lucia Artazcoz (presentació a l'adjunt). Que va posar l'accent en com la salut ha d'estar presents a totes les polítiques i que no només des de les instàncies sanitàries. De forma extensa va explicar com els diferents eixos de discriminació (gènere, nivell socioeconòmic, capacitats...) que travessen a les persones, estructuren les oportunitats que tenim les persones per gaduir d'una salut òptima. Amb aquesta proposta formativa coincident amb la programació de l'Aula de Salut es concreta la voluntant de les política pública local de salut de generar i construir un marc comú de discusió i abordatge dels projectes i accions de promoció de la salut i la sanitat al nostre municipi. 

Tota la informació del Consell Municipal de Salut la podeu trobar en aquest enllaç Les images de la sessió del dotze de febrer les podeu veure aquí

 

Presentacions Consell de Salut febrer 2019

Presentació Consell de Salut (pdf - 16664900 bytes)

Presentació Lucia Artazcoz (pdf - 1550133 bytes)

Compartir