Esteu aquí

L'Aula de Salut torna amb noves formacions gratuïtes sobre hàbits saludables

A més de l'alimentació i l'activitat física hi ha factors que influeixen molt com les condicions socials, culturals, mediambientals, d'habitatge i de territori, així com el gènere, l'ètnia, l'orientació sexual i afectiva i el nivell socioeconòmic

Imatge de l'Aula de Salut febrer-abril 2019

dilluns, 11 febrer, 2019 - 08:45

L'Aula de Salut pren una nova embranzida aquest 2019, amb noves activitats formatives en hàbits saludables, gratuïtes i obertes a tota la població. Quan és necessari, a més, aquestes formacions fan una tasca reeducativa per tal que a nivell individual i col·lectiu ens fem responsables dels canvis necessaris que poden millorar la nostra salut i prevenir possibles malestars i malalties.

Vivim a un país on l'esperança de vida és de les més longeves del món, però cal treballar ara perquè la qualitat de vida sigui òptima durant tot el cicle vital. Millorant els hàbits saludables (amb una alimentació saludable i incrementant l'activitat físicia) podem prevenir alguns tipus de càncers. Aquest és un exemple del poder que tenim les persones sobre la nostra salut.

El Consell Municipal de Salut, espai de consulta, debat i informació

Les condicions socials, culturals, mediambientals, d'habitatge i de territori condicionen, també, la salut de la població. Eixos d'opressió com són el gènere, l'ètnia, l'orientació sexual i afectiva, el nivell socioeconòmic... influeixen molt.

Per parlar de tots aquests temes, la primera Aula de Salut de l'any serà una ponència de Lucia Artazcoz: "Habitació pròpia, condicions de vida i salut", coincidint amb la primera sessió del Consell Municipal de Salut d'enguany (12 de febrer). Recordeu que el Consell és un espai de consulta, informació i debat que facilita la implementació i optimitza les politiques i projectes institucionals.

Fins a l'abril s'abordaran qüestions com la salut bucodental, eines per afrontar la soledat, el foment de l'autoestima en els infants, els reptes amb els nens i les nenes de 2 a 3 de  anys, sense oblidar un dels actes centrals de l'any com és la IV Festa de la Salut i de l'Activitat Física (6 d'abril). L'Aula de Salut interacciona i suma esforços amb altres projectes de ciutat, com el Pratfamílies (Departament municipal d'Educació), i facilita recursos formatius de comunitat a col·lectius com ara les persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària, que també són obertes a tothom (prèvia inscripció). El cartell només és un resum de totes les activitats que es fan, hi ha moltes més propostes que podeu consultar en aquest enllaç.

Més informació a elprat.cat/salut i per consultar dubtes us podeu adreçar a salut@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 19 juny, 2019 - 09:30

El comerç del Prat s’implica en la creació dels camins escolars

A finals del mes passat es va presentar a les comunitats de les escoles Pepa Colomer, Ramon Llull i Galileo Galilei la proposta ciutad...

dimarts, 18 juny, 2019 - 11:00

Èxit de convocatòria de l'activitat Healthy Families

L'escola d'estiu d'hàbits saludables completa les places, amb 15 famílies...

dilluns, 17 juny, 2019 - 13:30

Cloenda del projecte "Cultura Emprenedora a l'Escola"

Amb les cooperatives de les escoles Bernat Metge i Joan Maragall