Esteu aquí

Consell Municipal de Salut. Ponència "Habitació pròpia", les condicions de vida i la salut, amb Lucia Artazcoz

Temes: Persones
Categories: Viure en Salut
TIPUS: Conferència Xerrada
Cicles: Aula de Salut
Per a qui: Adult, Jove

A més de gaudir d'un sistema sanitari dotat de recursos suficients, hi ha molts altres  determinants socials, culturals i econòmics que incideixen en la salut de la població, com ara: gaudir d'un habitatge comfortable, tenir temps suficient per fer activitat física i preparar una alimentació adequada, disfrutar d'una xarxa relacional suficient, la corresponsabilitat en el treball domèstic i reproductiu, gaudir d'un salari suficient en una feina no precària; el gènere, i el poder que ostentem a nivell individual o com a grup social, importen i molt.

Durant els darrers mesos, s'ha fet un esforç important de planificació estratègica que ha fructificar en el Pla local de Salut del Prat de Llobregat 2018-2023. Paral·lelament altres projectes han anat creixent, i amb l'estrena d'un nou espai físic a les instal·lacions dels Serveis Municipals de Salut, c.Major 23, planta baixa, s'ha vist l'oportunitat de donar un nou impuls a l'Aula de Salut, projecte de formació i promoció. Per parlar de tots aquests temes i inspirar-nos per tal que totes i tos fem nostre l'espai, com a oportunitat de cohesionar i vertebrar les iniciatives de salut que es porten a terme al territori, hem convidat a Lucia Artazcoz.

Lucia Artazcoz és metgessa, especialista en Medecina Preventiva i Salut Pública, i doctora en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra. En l'actualitat, és directora de Promoció de la Salut de l'Agència de Salut Pública de Barcelona i professora associada de la Universitat Pompeu Fabra i de la Johns Hopkins University. Col·labora en programes docents de salut pública amb diverses universitats, ha publicat més de 80 artícles científics en revistes indexades, altres de divulgació i és autora de llibres i capítols de lllibres.  

ENTRADA LLIURE, però us demanem que ens aviseu que veniu a salut@elprat.cat per l'organització de l'espai.

Activitats relacionades

Taller: Energia Solar i Autoconsum

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 28/06/2022
On: La Casa de l'Energia

Socorrista per un dia

Tipus: Proposta
Quan: 06/07/2022 de 10:30 a 13:00 h
On: Platja de Can Camins al costat del mòdul del Servei de Salvament i Socorrisme de la Platja del Prat de Llobregat