Projecte en xarxa Petits Contes (curs 20-21)

Els projectes en xarxa són processos col·laboratius entre diversos centres educatius, equipaments culturals i entitats. Es participa des de la corresponsabilitat i la implicació, tant en el disseny del projecte, com en la seva coordinació i desenvolupament. Són una eina per afavorir l’ intersecció entre educació i cultura des d’ una perspectiva comunitària i a escala de ciutat.

Petits Contes és un projecte en xarxa de llarga trajectòria impulsat pel Centre Cívic Jardins de la Pau que, des del curs 2018-2019, s’ha incorporat a l’àmbit de la lectura del Programa IntersECCions. En aquest projecte es treballa l’escriptura creativa i col·laborativa de relats breus i la seva presentació en diferents formats i suports digitals.

El projecte posa en relació el Centre Cívic Jardins de la Pau amb els centres educatius Bernat Metge i Mare de Déu del Carme del Prat.

Treball amb l’alumnat

A partir de diferents llenguatges, suports i formats digitals, els nens i nenes participants escriuen, il·lustren i/ o representen col·laborativament les seves pròpies històries. 

L'edició d'aquest curs 2020-2021 es centra amb la temàtica del curs anterior, els orígens, la qual ha permès la creació d'històries amb un abordatge divers segons els eixos de treball de cada escola implicada. 

L'alumnat dels cursos de 4t, 5è i 6è de l’escola Bernat Metge i de 6è de l’escola Mare de Déu del Carme han el·laborat les seves històries en format audiovisual a partir d'idees tals com: la gastronomia, i el que ens explica la cuina sobre els orígens; els personatges històrics, i com aquests ens expliquen els nostres orígens científics, socials i culturals, i els mites i les llegendes, disposats arreu del territori geogràfic i com aquests esdevenen un relat dels orígens. 

Treball en xarxa

Es genera un espai on els diferents equips implicats aprofundeixen en la proposta de la creació col·laborativa d’històries i les possibilitats que ofereixen els nous formats digitals, així com en les estratègies de desplegament del projecte més enllà del centre i la vinculació de les famílies i les comunitats educatives i territorials als processos de Petits Contes.

Compartir amb la ciutat

Els materials elaborats es compartiran amb la ciutat a través de la plataforma web: https://contes.ccjardinspau.org

Notícies Petits Contes 20-21

Veure totes

dijous, 25 març, 2021 - 09:30

La visió més diversa dels orígens motiva els Petits Contes d’enguany

El projecte del Centre Cívic Jardins de la Pau ha engegat la seva dissetena...

Altres accions relacionades

Projecte en xarxa Petits Contes

Amb l'acompanyament del Centre Cívic Jardins de la Pau, l'alumnat crea històries i contes de forma col...

Projecte LECXIT

Persones voluntàries acompanyen infants de primària mitjançant sessions conjuntes de lectura oral per tal de millorar...

Projecte en xarxa Converses Literàries

Converses literàries és un projecte en xarxa que enforteix els vincles entre centres educatius, el Centre de Recursos...

BUSCADOR D'ACCIONS