dijous, 28 novembre, 2019 - 12:00

Un mercat d’intercanvi de joguines per a tots els infants del Prat de Llobregat

Mercat d'intercanvi de joguines (desembre de 2018)

Es preveu que més de 500 nens i nenes participin en aquest mercat d’intercanvi de joguines comú a tots els infants de la ciutat, una experiència innovadora que va rebre el reconeixement dels Premis FAPAC. 

L’organitzen les AMPA, les AFA i les escoles bressol del Prat, amb el suport de l’Ajuntament, amb l’objectiu de fomentar entre els infants i joves el consum responsable, la sostenibilitat, la solidaritat i el treball cooperatiu.

 

La Plaça de Catalunya del Prat de Llobregat acollirà dissabte vinent, 30 de novembre, un mercat d’intercanvi de joguines comú a tots els infants de la ciutat. Al Prat, s’han aconseguit aplegar en un mercat d’intercanvi únic les diverses iniciatives d’intercanvi de joguines dels centres educatius de la ciutat, una experiència innovadora a Catalunya, que va rebre el reconeixement dels Premis FAPAC l’any 2014.

Les AMPA (Associacions de Mares i Pares d’Alumnes) i les AFA (Associacions de Familiars d’Alumnes) de les escoles del Prat, juntament amb les escoles bressol, amb el suport de l’Ajuntament, han organitzat aquest mercat d’intercanvi per vuitè any consecutiu. El mercat se celebrarà dissabte de 11 a 13 h i estarà dinamitzat per les famílies de les AMPA i AFA i obert a la participació de tots els nens i nenes.

Gràcies a aquesta iniciativa, infants d’arreu de la ciutat podran intercanviar joguines de segona mà en bon estat o noves, i també llibres. Des de dilluns de la setmana passada, les AMPA i les AFA de les escoles i les Escoles Bressol han estat recollint joguines i llibres. Per cada donació, se’ls ha lliurat un tiquet de bescanvi, que permetrà als nens i nenes recollir una altra joguina o un llibre el dia del mercat d’intercanvi. Perquè aquells nens i nenes que estudien fora del Prat també hi puguin participar, també és possible portar directament les joguines al mercat d’intercanvi i recollir allà mateix el tiquet de bescanvi,

Amb aquesta iniciativa, es pretén fomentar entre els infants, joves i famílies valors com el consum responsable, la sostenibilitat, la solidaritat i el treball cooperatiu. En aquesta edició del mercat, és previst que hi participin més de 500 nens i nenes de tota la ciutat i que es recullin un miler de joguines.

Una vegada finalitzat el mercat d’intercanvi, l’excedent de joguines es repartirà entre diferents entitats i ONG de la ciutat. La Creu Roja, com ja és tradicional, recollirà les joguines noves que arriben de les escoles o aquell mateix dia. 

Paral·lelament a l’intercanvi de joguines, es faran d’altres activitats per amenitzar la jornada. Diverses entitats de la ciutat faran diversos jocs per a infants i famílies i la Biblioteca Antonio Martín organitzarà a l'exterior l'hora del conte. També hi actuarà l'alumnat de l'Escola d'Arts en Viu, que farà diverses actuacions del Cor de mitjans i el Cor de percussió inclusiva.

Aquesta és una de les primeres activitats d’aquesta edició de la Campanya de Nadal del Prat de Llobregat. La resta d’activitats es poden consultar des d’avui mateix al web elprat.cat/nadal .

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes