Mercat d’intercanvi de joguines

Què és?

Aquests projecte està centrat en el treball al voltant de les joguines de segona mà, que es fa a través de la recollida que es duu a terme als centres educatius; l'objectiu és que les joguines siguin intercanviades posteriorment en l’àmbit de tota la ciutat, en un gran mercat, on els infants que han lliurat joguines puguin anar a escollir-ne una altra i, d’aquesta manera, donar-li una segona vida.

Antecedents

Al Prat de Llobregat existeix una estreta relació entre les diferents AMPA i AFA  de la ciutat que permet la vinculació i el coneixement dels projectes i les activitats que es realitzen des de cadascuna d’elles.

A partir de la primera iniciativa de l'AMPA de les escoles Ramon Llull i Escola del Parc d’intercanvi de joguines, i per tal d'optimitzar l'esforç i ampliar l'impacte del projecte, es va manifestar la voluntat d'organitzar un gran mercat d'intercanvi de joguines de manera conjunta en l’àmbit de tota la ciutat; aquest mercat es va fer per primera vegada l'any 2012.

Organització

El projecte s'organitza a través de les AFA i AMPA de la ciutat i les famílies de les escoles bressol, juntament amb altres entitats i professionals que col·laboren de manera altruista en l'organització de l'esdeveniment, amb la coorganització de l'Ajuntament.

Valors i reconeixement del projecte

El projecte destaca  per la importància dels valors que fomenta, és a dir, la solidaritat, el consum responsable i el treball cooperatiu, així com per la participació global en l'organització de totes les AMPA i AFA en col·laboració amb entitats de diversos àmbits.

El projecte va ser reconegut l'any 2014 amb el primer premi del certamen de Premis FAPAC, en la categoria "AMPA solidària".

Edició 2023

Enguany, se celebrarà el dissabte 16 de desembre de 2023, a la plaça Catalunya d'11 a 13h.

El joc com a dret dels infants i el seu valor educatiu

Les AMPA i les AFA tenen la intenció de promoure a través d'aquest projecte el valor del joc com dret que cal garantir entre els infants i joves i també com eina educativa que és. Des de la darrera edició s'ha incorporat al dia del mercat un espai de joc en família. Aquest any, a més, les famílies i directores de les escoles bressol municipal hi seran presents per explicar les experiències relacionades amb el joc que es porten a terme des dels diferents espais familiars que hi ha en marxa a les escoles bressol.

El projecte compta amb la col·laboració del GISC, l'Escola d'Arts en Viu, El Prat Actiu i la Creu Roja.

 

Fitxes relacionades:

Suport a les AFA i les AMPA

Les AFA i les AMPA són un actiu en l’àmbit educatiu que cal fomentar, cuidar i potenciar.

Vine a l'AMPA

Aquest projecte és elaborat de manera conjunta per les AMPA del Prat de Llobregat.

Les AFA i AMPA al Carnaval del Prat

Les AMPA i les AFA del Prat tenen una arrelada tradició en la participació en el...

Les AFA i les AMPA a la Mostra Entitats

Les AMPA i les AMPA del Prat donen a conèixer la seva missió atenent conjuntament un...