Mercat d’intercanvi de joguines

Què és?

Aquests projecte està centrat en el treball al volant de les joguines de segona mà, que es fa a través de la recollida que es duu a terme als centres educatius; l'objectiu és que les joguines siguin intercanviades posteriorment en l’àmbit de tota la ciutat, en un gran mercat, on els infants que han lliurat joguines puguin anar a escollir-ne una altra i, d’aquesta manera, donar-li una segona vida.

Antecedents

Al Prat de Llobregat existeix una estreta relació entre les diferents AMPA i AFA  de la ciutat que permet la vinculació i el coneixement dels projectes i les activitats que es realitzen des de cadascuna d’elles.

A partir de la primera iniciativa de l'AMPA de les escoles Ramon Llull i Escola del Parc d’intercanvi de joguines, i per tal d'optimitzar l'esforç i ampliar l'impacte del projecte, es va manifestar la voluntat d'organitzar un gran mercat d'intercanvi de joguines de manera conjunta en l’àmbit de tota la ciutat; aquest mercat es va fer per primera vegada l'any 2012.

Organització

El projecte s'organitza a través de les AFA i AMPA de la ciutat i les famílies de les escoles bressol, juntament amb altres entitats i professionals que col·laboren de manera altruista en l'organització de l'esdeveniment, amb la coorganització de l'Ajuntament.

Valors i reconeixement del projecte

El projecte destaca  per la importància dels valors que fomenta, és a dir, la solidaritat, el consum responsable i el treball cooperatiu, així com per la participació global en l'organització de totes les AMPA i AFA en col·laboració amb entitats de diversos àmbits.

El projecte va ser reconegut l'any 2014 amb el primer premi del certamen de Premis FAPAC, en la categoria "AMPA solidària" i porta quatre edicions seguides duent-se a terme.

Edició 2022

Aquest any es torna a recuperar després de la pandèmia la realització del projecte, que tindrà lloc el dissabte 17 de desembre de 2022, a la plaça Catalunya d'11 a 13h.

El joc com a dret dels infants i el seu valor educatiu

Les AMPA i les AFA tenen la intenció de promoure a través d'aques projecte el valor del joc com dret que cal garantir entre els infants i joves i també com eina educativa que és. Des de la darrera edició s'ha incorporat al dia del mercat un espai de joc en família. Aques any, a més, les famílies i directores de les escoles bressol municipal hi seran presents per explicar les experiències relacionades amb el joc que es porten a terme des dels diferents espais familiars que hi ha en arxar a les escoles bressol.

El projecte compta amb la col·laboració del GISC, l'Escola d'Arts en Viu, El Prat Actiu i la Creu Roja.

 

Fitxes relacionades:

Suport a les AFA i les AMPA

Les AFA i les AMPA són un actiu en l’àmbit educatiu que cal fomentar, cuidar i potenciar.

Vine a l'AMPA

Aquest projecte és elaborat de manera conjunta per les AMPA del Prat de Llobregat.

Les AFA i AMPA al Carnaval del Prat

Les AMPA i les AFA del Prat tenen una arrelada tradició en la participació en el...

Les AFA i les AMPA a la Mostra Entitats

Les AMPA i les AMPA del Prat donen a conèixer la seva missió atenent conjuntament un...