divendres, 29 novembre, 2019 - 11:00

Premiats projectes de realitat virtual contra l’assetjament escolar i de rehabilitació d’antics edificis per a activitats comercials

Les millors iniciatives emprenedores de la ciutat del darrer any reben els premis El Prat Emprèn

Persones guanyadores i amb mencions especials als premis El Prat Emprèn 2019

En diferents categories, els projectes premiats són V-Tools (prevenció de l’assetjament escolar i la desigualtat de gènere a partir de la realitat virtual), Can19 (residència d’estudiants situada en una antiga residència del segle XIX) i Bodega Campmany (celler situat en una antiga bodega del Prat).

També s’han lliurat 7 mencions especials i diplomes per als millors projectes emprenedors dissenyats per alumnes d’una branca de formació professional de l’Institut Illa dels Banyols. Amb el disseny de projectes, es vol fomentar la cultura emprenedora de l’alumnat.

 

En la darrera edició dels Premis El Prat Emprèn, que es van lliurar ahir al Cèntric Espai Cultural, s’han guardonat iniciatives per prevenir l’assetjament escolar a partir de la realitat virtual o revitalitzar antics edificis per posar-hi en marxa activitats comercials, vinculades a l’hosteleria i a la restauració. Aquests premis reconeixen les millors idees i projectes empresarials que s’hagin posat en marxa a la ciutat amb el suport del Servei de Creació d’Empreses de l’Ajuntament del Prat durant el darrer any.

L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler; la tinenta d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Marta Mayordomo; la tinenta d’alcalde d’Educació i Cultura, Pilar Eslava; i la regidora de Comerç i Turisme, Débora García.

En la categoria de millor idea o projecte d’economia socia l i cooperativa, el projecte guanyador ha estat V-Tools, que ofereix solucions  pedagògiques per prevenir i detectar l'assetjament escolar i la desigualtat de gènere en infants i adolescents, fomentant l’empatia a partir de la realitat virtual. Segons les impulsores del projecte, Laura Albiol i Diana Perdomo, la realitat virtual és la millor eina per assolir l'empatia i ara es proposen oferir aquest servei a escoles, professorat, associacions i fundacions.

En la categoria de millor idea o projecte empresarial, s’ha guardonat el projecte Can19, una residència d’estudiants i d’altres membres de la comunitat acadèmica (investigadors, personal docent, administració i serveis...), ubicada en una antiga residència del segle XIX, que ha estat reformada mantenint l’estil original i incorporant energies renovables a les seves instal·lacions. Impulsada per Núria Crespo, compta amb 9 habitacions amb una capacitat màxima per a 14 persones i ofereix una atenció personalitzada al client.

En la categoria de millor idea o projecte en l’àmbit de comerç i/o turisme, el projecte guanyador ha estat Campmany Bodega. Tres socis i sòcies veïnes del Prat (Aurora Campmany, Rafael Escolano i Catalina Méndez) han recuperat un antic local emblemàtic del Prat -que en el passat va ser una bodega dedicada a la venda de vins al detall i una cansaladeria amb producte d’elaboració pròpia-, obrint una nova etapa com a celler on degustar un vi, un cava, una cervesa i plats lleugers a peu dret. S’hi trobaran productes de qualitat i de proximitat. Es tracta d’un concepte que mescla tradició, qualitat i història local.

En aquesta edició, s’han presentat un total de 39 candidatures per a les tres categories dels premis. El premi de cada projecte guanyador és de 3.000 euros en metàl·lic. A més, s’han lliurat diverses mencions especials en cada categoria (veure llistat final), que, com els projectes guanyadors, han estat obsequiades amb serveis gratuïts o descomptes en serveis de consultoria i assessoria per a projectes emprenedors. També s’ha ofert l’adhesió gratuïta durant un any a la Federació de Cooperatives de Treball Associat als projectes d’economia social.

Durant l’acte, també s’han entregat diplomes als millors projectes empresarials dissenyats per l’alumnat del Pla de Transició al Treball (PPT) dels Programes de Formació i Inserció (PFI). Com a part del seu pla d’estudis, l’alumnat ha de dissenyar un projecte empresarial. D’aquesta manera, es vol promoure la seva cultura emprenedora, així com apropar-los a l’economia social i cooperativa, com a possible àmbit de desenvolupament dels seus projectes. Els PPT-PFI, que al Prat s’imparteixen a l’Institut Illa dels Banyols, van adreçats a alumnes que no han acabat l’ESO a qui es vol proporcionar l’oportunitat de tornar al sistema educatiu a través de la FP.

13a Jornada de l’Emprenedoria Local

El lliurament dels Premis El Prat Emprèn s’ha celebrat en el marc de la 13a Jornada de l’Emprenedoria Local. Una jornada que vol contribuir a difondre les iniciatives emprenedores i les bones pràctiques en la posada en marxa d’iniciatives empresarials a la ciutat.

Marta Mayordomo, tinenta d’alcalde de Àrea de Desenvolupament Econòmic, ha estat l’encarregada d’obrir la jornada, que també ha comptat amb una conferència sobre l’impacte de la tecnologia en el món social i econòmic. Sota el títol “Les cinc tecnologies que estan canviant el món”, ha anat a càrrec de Carles Gómara: gerent de Plans Sectorials d’ACCIÓ- Generalitat de Catalunya  i responsable del Pavelló Català al Mobile World Congress (MWC), així com en diversos congressos internacionals. A més, la jornada ha estat amenitzada amb l’actuació musical del grup Juan Chamorro New Quartet.

En total, més de 150 persones han assistit a la jornada, entre emprenedors i emprenedores, guardonats i candidats dels premis i alumnes dels PTT-PFI.

 

Llistat de guardonats als Premis El Prat Emprèn 2019

 

MILLOR IDEA/PROJECTE EMPRESARIAL

Premi:  CAN19 (Núria Crespo)

Mencions Especials: 

  1. LEAN & PLACE- GORILA’S FOOD (David Martínez): iniciativa per optimitzar el rendiment de les empreses de restauració de la població del Prat. Vol oferir un servei integral per a la millora de la gestió interna i el disseny de noves propostes, basades en estudis de mercat, bagatge i experiències, etc. També es treballa en la reducció de les deixalles.
  2. ALMARAN 1935, SL (Manel López): model de negoci de cacau i cafè pensat per la inclusió de persones en risc d’exclusió social. Almaran és una de les 3 empreses que existeixen a Europa que són membres de la Federació Internacional de Comerç de Cacau i que poden certificar la qualitat del producte que entra a Europa. Almaran és l’única de les 3 que no és una multinacional i la certificació la realitza al Prat.
  3. GINGERROGERS (Pilar Díaz): servei especialitzat en l’organització de noces, esdeveniments empresarials i corporatius i en disseny de decoració d'espais. La filosofia de l’empresa és fer tangible allò que s’imagina el client.

 

MILLOR IDEA/PROJECTE EN L'ÀMBIT DE COMERÇ I/O TURISME

Premi: BODEGA CAMPMANY (Aurora Campmany, Rafael Escolano i Catalina Méndez)

Mencions Especials:

  1. PALETS DE LUJO (M. Lourdes Salomón): es dedica a la fabricació, venda i lloguer de mobles amb palets, mobles de fusta i ferro i a projectes d'interiorisme, decoració de jardins i espais chill out o decoracions vintage. Es promou el reciclatge de materials i es fan cursos a la ciutadania sobre aquest tema, a més de tallers sobre com fabricar-se els propis mobles. També es contracten persones en risc d’exclusió social.
  2. MERCAT VARIAT&BIO GRANEL (Clarisa Santibañez): botiga de venda d'alimentació amb productes ecològics i d’alta qualitat, on es venen a granel. Es vol contribuir a frenar el malbaratament alimentari i l’ús d’envasos de plàstic.
  3. ATLEET EL PRAT (Roberto Carlos Tortosa): nou comerç de calçat i tèxtil multimarca que ofereix  productes i articles per a la pràctica de l'esport, tècnica i saludable, amb una vocació clara per enfortir l'assortiment de dona, respondre als nous hàbits de consum dels més joves i personalitzar els productes.

 

MILLOR IDEA/PROJECTE D'ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA

Premi:  V- TOOLS (Laura Albiol i Diana Perdomo)

Menció Especial:

  1. HERES SOCIAL, SCCL (Rubén Bagües i Bàrbara Gómez): consultoria en projectes amb impacte social positiu i ètic en diferents línies de serveis, com la innovació i emprenedoria, la comunicació i màrqueting, l’economia social, solidària i col·laborativa i l’estratègia i millora continuada.

Descarregar

(2)
(6)

Compartir

A les xarxes