dimecres, 23 gener, 2019 - 10:45

“English Workshops”

L’Ajuntament del Prat ofereix activitats en anglès fora de l'horari escolar per a alumnat d'ESO

English WorkShops permet practicar l'anglès aplicat, entre d'altres camps, a la robòtica

Un dels tallers permet aprendre anglès en activitats de robòtica

El curs passat, l’Ajuntament del Prat va posar en marxa un projecte pioner per impulsar l’aprenentatge de l’anglès dins de l’horari lectiu, amb el suport d’auxiliars de conversa nadius als centres educatius. Un any després, ha complementat aquesta iniciativa, amb el projecte “English Workshops”, que amplia l’aprenentatge de l’anglès en horari no lectiu.

Ambdós projectes formen part del programa municipal IntersECCions, que vol garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura a partir del treball en xarxa d’agents educatius, culturals i comunitaris. L’anglès és un dels cinc àmbits de coneixement en què treballa aquest programa municipal.

 

Des d’aquest curs escolar, l’alumnat d’ESO del Prat de Llobregat ja té una nova proposta per millorar les seves competències en anglès en horari no lectiu. Es tracta del projecte municipal “English Workshops”, que permet fer activitats en aquesta llengua d’àmbits tan diversos com l’esport, la tecnologia o l’art. El projecte pretén potenciar l’ús de l’anglès en contextos educatius que responguin a la motivacions de l’alumnat, amb els objectius de millorar les seves competències en llengua anglesa i impulsar la innovació metodològica.

Aquest projecte complementa el que es va posar en marxa el curs passat per impulsar l’aprenentatge de l’anglès dins de l’horari lectiu, amb el suport d’auxiliars de conversa nadius als centres educatius. Amb els “English Workshops”, l’aprenentatge de l’anglès pot tenir continuïtat en horari no lectiu i donar-se en activitats escollides pel propi alumne d’acord amb les seves inquietuds i motivacions.

Els tallers d’English Workshops es realitzen en col·laboració amb els quatre instituts de la ciutat (Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa i Salvador Dalí), amb els quals s’estableix un treball conjunt per connectar els aprenentatges entre l’horari lectiu i no lectiu. A més, s’estableixen espais de coordinació entre els centres educatius i els impulsors dels tallers d’English Workshops i els professionals que els imparteixen comparteixen coneixements entre ells i alinien estratègies comunes. En dos d’aquests 4 instituts (Ribera Baixa i Salvador Dalí) també s’està desenvolupant el projecte d’auxiliars de conversa en anglès en horari lectiu.

Als tallers d'English Workshops, s’hi poden inscriure alumnes de secundària de qualsevol centre de la ciutat. Entre octubre i desembre de l’any passat passat, van participar en aquests tallers més de 80 alumnes de secundària.

Durant aquest segon trimestre del curs, s’ofereixen els tallers Social Networks (xarxes socials), Arts&Crafts (activitats d’arts plàstiques i disseny), Robotics, Cinema Club, Sports i Drama, Dance & Music (activitats d’interpretació, teatre, dansa o música). Els tallers es fan de dilluns a dijous de 16 a 17.30h o de 17.30 a 19h, en dies diferents segons el centre, i cada alumne fa dues sessions a la setmana. Les activitats i horaris de cada  institut es poden consultar al web del programa municipal IntersECCions.

Els tallers d’aquest segon trimestre del curs van començar el passat 8 de gener i finalitzaran el 28 de març. En aquest moment, segueixen obertes les inscripcions, que es poden fer a través del següent enllaç: https://online.elprat.cat/actividadesweb/web/index.html

Per tal de facilitar la participació de l’alumnat del Prat a aquesta activitat, s’ha fixat una tarifa accessible de 60 euros al trimestre per a les famílies.

L’anglès, un dels àmbits del projecte de ciutat IntersECCions

Tant el projecte “English Workshops” com el d’auxiliar de conversa en anglès formen part del programa municipal IntersECCions. Es tracta d’un projecte de ciutat capdavanter arreu de Catalunya per garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura, a partir del treball en xarxa i transversal d’escoles i instituts, juntament amb d’altres agents educatius, socials i culturals i el propi Ajuntament. El programa compta amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’anglès és un dels cinc àmbits de coneixement que treballa el programa IntersECCions, juntament amb el coneixement científic, tècnic i digital, l’educació en les arts, la lectura i el coneixement de la ciutat. En el cas de l’anglès, l’objectiu a llarg termini és transformar la realitat lingüística del Prat i fomentar l’ús i coneixement d’aquesta llengua en diversos àmbits.

Des del programa IntersECCions s’aposta per una visió comunitària dels aprenentatges i es treballa per connectar el temps lectiu i no lectiu, amb l’objectiu de generar noves oportunitats perquè l’alumnat tingui experiències que contribueixin al seu coneixement i creixement personal.

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes