divendres, 25 juny, 2021 - 14:00

La Ricarda i el conjunt dels espais naturals del delta del Llobregat han acollit 220 produccions audiovisuals en 10 anys

Videoclip segon disc Alfred García

 

La Ricarda és l’escenari del nou videoclip del pratenc Alfred García, que s’acaba de fer públic.

 

A més de comptar amb una gran riquesa ambiental i biodiversitat, La Ricarda i la resta dels espais naturals del delta del Llobregat  també són un escenari de produccions audiovisuals de primer ordre. En els darrers 10 anys, aquests espais naturals han estat l’escenari de 220 rodatges o sessions fotogràfiques, segons dades del programa municipal El Prat Film Office, que dona suport a les produccions audiovisuals que es desenvolupen al Prat de Llobregat.

Una de les últimes produccions audiovisuals rodades a La Ricada és el nou videoclip del cantant pratenc Alfred García.  Es titula  “Praia Dos Moinhos”  i és el videoclip del single del seu nou i esperat segon disc. S'ha rodat íntegrament a  la nostra ciutat, a la finca de La Ricarda.

La Ricarda és un espai natural insubstituïble pel seu valor mediambiental juntament amb la Casa Gomis, un dels exponents més importats de l’arquitectura racionalista a Catalunya.  Les característiques d’aquest espai, l’han convertit en una localització de molt interès per a productores audiovisuals nacionals i internacionals. Exemple de les 220 produccions audiovisuals dels darrers 10 anys amb escenes rodades als espais naturals del delta i La Ricarda  són llargmetratges com ara The Gumann, protagonitzada per Sean Penn, o sessions fotogràfiques per a catàlegs de moda de primera ordre.

 

El Prat, entre els tres primers municipis de Catalunya en rodatges

Molts dels rodatges realitzats a la Ricarda també s’estenen a la resta dels espais naturals del delta. Actrius, actors o cantants coneguts arreu del món han treballat a la nostra ciutat rodant pel·lícules o videoclips o participant en sessions fotogràfiques. Scarlett Johansson, Mark Strong, Belén Rueda, Sergi López, Mario Casas, Maria Valverde, Clara Lago, Malú, Àlex Brandemühl, Malú, Mercè Pons o Roger Coma són alguns dels exemples dels darrers 10 anys.

Pel que fa als directors i directores que han treballat a la nostra ciutat, només als espais naturals, en destaquem els següents: Pierre Morel, Jorge Dorado, Marcelo Piñeiro, Fernando González Molina, Kike Maíllo, Laura Ferrés, Jorge Peña, Jaime Rosales, Ventura Pons i Francesc Bellmunt, entre d'altres. 

La nostra ciutat és manté, en els darrers cinc anys, entre els tres primers municipis de Catalunya en quant al nombre de rodatges acollits.  Els espais naturals, la platja, el Parc del Riu, el Pont Nelson Mandela, el Parc Nou... ofereixen una bona oportunitat per realitzar rodatges únics al costat de la capital catalana. L’Ajuntament, a través del programa municipal El Prat Film Office,  promou aquesta activitat amb l’objectiu de donar visibilitat a la riquesa i la coneixença del nostre territori. 

Cal destacar que els rodatges al nostre territori repercuteixen també a la nostra ciutat, ja que generen activitat econòmica directa amb el pagament de les taxes corresponents o amb el consum o compres que es fan als comerços o restaurants de la ciutat.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes