El Prat Film Office

Red Lights. Fotografia: Gustavo López Mañas

El Prat Film Office és un programa municipal que té com a objectiu promocionar el municipi com escenari on desenvolupar tot tipus de produccions audiovisuals (rodatges de cinema, publicitat, sessions fotogràfiques, etc.), generar activitat econòmica vinculada a aquest sector i donar suport al talent local en el procés de pre-producció dels projectes, sobretot en allò referent a la cerca de localitzacions i la gestió dels permisos de rodatge. 

Actualment autoritzem rodatges  i sessions fotogràfiques al municipi sempre i quan la petició es faci amb prou antelació, sigui possible acollir-les en la localització proposada (d'acord amb la normativa i la disponibilitat de l'espai), la persona o empresa sol·licitant aporti la documentació necessària per garantir la seguretat sanitària durant el rodatge o sessió fotogràfica (consultar aquí la documentació a aportar) i la producció tingui es desenvolupi amb un màxim de 20 professionals d’equip tècnic. 

També seguim  atenent les vostres consultes, assessorant vos en la cerca de localitzacions i ajudant-vos a planificar els vostres projectes audiovisuals.

Treballem per ser un municipi film friendly i fer possible que el vostre projecte pugui rodar-se ben aviat al Prat. Si teniu qualsevol consulta en relació als serveis que oferim i com podem ajudar-vos, envieu-nos un correu electrònic  a filmoffice@elprat.cat . També podeu trucar-nos al  93.379.00.50 extensió 5434 (de dilluns a divendres de  9.30 a 14 hores).

 

 

El Prat Film Office  funciona com a finestra única d'atenció.  S'ofereix, de manera gratuïta,  assessorament en la cerca de localitzacions i informació del les condicions d'autorització de cada espai. També gestionem, coordinem i tramitem els permisos amb els serveis municipals implicats en cada producció audiovisual i informem de les possibles gestions amb d’altres ens implicats.

L'objectiu és facilitar al màxim els tràmits, de manera que  els equips de rodatge que vulguin  dur a terme els seus projecets audiovisuals, puguin fer-ho de la manera més més àgil i eficient possible.

 

En els darrers quatre anys el Prat ha ocupat el tercer lloc entre els municipis catalans per nombre de produccions audiovisuals, just darrere de Barcelona i l'Hospitalet.

Segons les dades de què disposem (any 2018), actualment el Prat és el tercer municipi de Catalunya en quan a número de produccions audiovisuals acollides.

Entre els molts projectes gestionats des del Prat Film Office , destaquen els llargmetratges Durante la tormenta (Oriol Paulo), Barcelona, nit de reis (Dani de la Orden), Rumbos (Manuela Moreno), Secuestro (Mar Targarona), The Gunman (Pierre Morel), Ismael (Macelo Piñeyro), Mindscape (Jorge Dorado), Los últimos días (Alex Pastor i David Pastor), Red Lights (Rodrigo Cortés), Tengo ganas de ti (Fernando González Molina) i Tres metros sobre el cielo (Fernando González Molina). Podeu consultar la filmografia rodada en la ciutat en el web.

L'Ajuntament del Prat de Llobregat forma part, des de l'any 2008, de la Catalunya Film Commission, un servei públic i gratuït de la Generalitat de Catalunya (Institut Català de les Empreses Culturals) que està a disposició del sector audiovisual amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a tot Catalunya i d’estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana i els serveis que se’n deriven a tot el territori.

L’any 2018 l’Ajuntament del Prat s’adhereix a Node Film Clúster- Costa Barcelona, una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament Node Garraf, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. El seu objectiu principal és promocionar els rodatges als municipis de la demarcació Costa Barcelona.