divendres, 18 maig, 2018 - 11:45

Nova estratègia pel Delta del Llobregat

Estratègia per un Delta més natural, ciutadà i amb més activitat econòmica inclusiva

Ada Colau, Núria Marín i Lluís Tejedor, a la presentació de la nova estratègia per al delta del Llobregat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; i l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, han presentat la nova estratègia aquest matí en roda de premsa. Impulsada conjuntament pels tres ajuntaments, l’Estratègia Delta del Llobregat té com a horitzó temporal l’any 2025.

L’Estratègia es focalitza en el conjunt dels espais de sòl industrial que conformen la plataforma econòmica del Delta del Llobregat i es desplegarà a través de 30 projectes que s’ordenen en eixos vinculats a la reactivació d’espais generadors d’activitat i ocupació, la sostenibilitat, l’habitabilitat, les infraestructures i les actuacions de suport, així com la governança i la participació.

Un parc industrial de PIMEs, la reorientació de Mercabarna vers un mercat més ecològic i de productes de proximitat, la protecció dels espais naturals del Delta, l’increment dels espais lliures, la generació d’energia verda als polígons, la millora de l’accessibilitat i la construcció de nous espais de debat i governança de la plataforma econòmica del delta de Llobregat són algunes de les mesures que preveu la nova Estratègia.

 

Els Ajuntaments de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i El Prat de Llobregat han presentat aquest matí en roda de premsa l’Estratègia delta del Llobregat, que han elaborat de manera conjunta amb els operadors públics de la zona. La nova Estratègia, amb l’horitzó temporal 2025 i un pressupost d’inversió estimat de 1.800 milions d’euros, fixa les bases per aconseguir un delta del Llobregat amb més espais lliures, on sigui possible, alhora, un creixement econòmic sostenible inclusiu i que resti obert al gaudi ciutadà. La presentació ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; i l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor. L’acte ha tingut lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona.

L’Estratègia es focalitza en el conjunt dels espais de sòl industrial que conformen la plataforma econòmica del delta del Llobregat i es desplegarà a través de 30 projectes que s’ordenen en eixos vinculats a la reactivació d’espais generadors d’activitat i ocupació, la sostenibilitat, l’habitabilitat, les infraestructures i les actuacions de suport, així com la governança i la participació.

Un parc industrial de PIMEs, la reorientació de Mercabarna vers un mercat més ecològic i de productes de proximitat, la protecció dels espais naturals del delta, l’increment dels espais lliures, la generació d’energia verda als polígons, la millora de l’accessibilitat i la construcció de nous espais de debat i governança de la plataforma econòmica del delta de Llobregat són algunes de les mesures que preveu la nova Estratègia.

En el terreny de la sostenibilitat ambiental, la nova Estratègia incidirà en la reducció de greuges ambientals sistèmics que pateix el delta del Llobregat i la disminució de les externalitats socioambientals de les activitats implantades als polígons industrials, així com les produïdes per la mobilitat que aquestes generen i atreuen.

Des de la perspectiva econòmica, s’aposta per un aprofitament eficient del sòl industrial existent, que afavoreixi la implantació d’activitats econòmiques sostenibles generadores de nova ocupació inclusiva i de qualitat. Pel que fa a l’ús ciutadà, es pretén restituir als polígons d’aquest àmbit territorial la seva condició d’espai “vivible” (liveable) de la ciutat metropolitana, per tal que les persones que hi treballen i, per extensió, el conjunt de la ciutadania puguin gaudir de major qualitat de vida.

Descarregar

(2)
(1)
(3)

Compartir

A les xarxes