dilluns, 5 juliol, 2021 - 10:00

Es tripliquen les inscripcions a les activitats d’estiu al Prat respecte al 2020, que arriben a prop de 9.300 com abans de la pandèmia

Jocs bàsquet CB Prat Juliol 2021

Jocs de bàsquet, activitat d'estiu amb el CB Prat al CEM Estruch

 

  • L’Ajuntament del Prat ha destinat enguany 207.235 euros a ajuts per garantir la igualtat d’oportunitats d’infants i joves per accedir a aquestes activitats, un 31% més que el 2020 i un 40% més que el 2019, abans de la crisi de la covid.

  • Entre l’oferta d’activitats d’estiu, trobem casals i campus nàutics (catamarà, patí català, windsurf, caiac...), d’arts en viu (de música, teatre i dansa) o específicament de circ (acrobàcies, malabars, màgia...) i casals científics per aprendre a resoldre enigmes i experimentar, entre d’altres.

 

Fins a principis d’aquest mes de juliol, ja s’han registrat 9.271 inscripcions a les activitats d’estiu infantils i juvenils que l'Ajuntament i diverses entitats esportives, de lleure, educatives i culturals han organitzat al Prat de Llobregat. Aquest volum d’inscripcions correspon a 3.017 infants i joves, ja que cadascun d’ells es pot apuntar a una o més activitats.  Les inscripcions continuen obertes.

Aquest volum d’inscripcions pràcticament triplica el de l’estiu passat, quan se’n van fer 3.634, corresponents a 1.391 infants. En nombre d’infants, s’ha doblat, doncs, el nombre de participants respecte a la temporada passada.

Quan la situació sanitària comença a millorar, les xifres d’enguany d’inscripció a les activitats d’estiu al Prat ja han arribat als nivells de prepandèmia. Entre els anys 2017 i 2019, venia sent habitual registrar entre 9.000 i 10.000 inscripcions per part d’un nombre d’infants, que oscil·lava entre els 3.000 i els 3.600.

Al Prat, s’ofereix una àmplia diversitat d’activitats d’estiu d’àmbits com l’esport la cultura, l’educació o l’educació en el lleure. Entre aquestes activitats, trobem campus o casals nàutics, on els infants poden aprendre a navegar amb catamarà, patí català, windsurf, caiac; o de molts altres esports (natació, fitness, bàsquet, patinatge, rítmica, volei, atletisme, pàdel, multiesport...).

També hi ha activitats dedicades a les arts en viu, com un campus en què els més joves poden fer un tastet de diferents disciplines (música, teatre, dansa...) o d’altres específics de circ, on els nens i nenes poden aprendre a fer malabars, acrobàcies o jocs de màgia. A més, hi ha d’altres activitats que permeten als infants i joves participar en laboratoris d’experimentació artística per entrar en contacte amb les arts visuals, el dibuix, la pintura... D’altres activitats innovadores proposen prendre part del ‘club dels científics’ i aprendre a resoldre enigmes o posar a prova l’enginy.  

També cal destacar que l’oferta d’activitats d’estiu és inclusiva i compta amb activitats adaptades per a infants i joves amb diversitat funcional.

Totes les activitats d’estiu de 2021 estan adaptades a les circumstàncies actuals atenent a la situació sociosanitària. Aquestes activitats són una eina educativa de primer ordre i una gran oportunitat per gaudir d’un lleure de qualitat i amb transmissió de valors, així com per facilitar la conciliació de les obligacions familiars. Això és especialment important per als infants i adolescents d’entorns socioeconòmics amb més dificultats.

 

S’incrementen un 40% els ajuts econòmics municipals per a les activitats d’estiu respecte al context previ a la pandèmia

Per facilitar la igualtat d’oportunitats en l’accés a les activitat d’estiu, l’Ajuntament del Prat han reforçat els ajuts amb aquesta finalitat, tenint en compte la repercussió social de la pandèmia sobre les rendes familiars. Aquests ajuts sumen enguany un total de 207.325 €, un 31% més que l’any 2020 i un 40% més que el 2019 en un context previ a la pandèmia.

Es tracta d’un model d’ajuts universal, adreçats al conjunt de la ciutadania. En funció de la valoració de la situació social i econòmica de cada família, es finança un determinat percentatge del cost de l’activitat, que pot arribar al 100% en el cas de les famílies en situació més vulnerable.

 

Nova programació d’estiu per a joves

Com a novetat, l’Ajuntament del Prat també impulsarà aquest estiu una programació específica gratuïta per a persones joves de 12 a 25 anys, per tal que, en l’actual context de millora de la situació sanitària, comptin amb una àmplia oferta d’activitats per retrobar-se als espais públics o als equipaments municipals. La programació de “Viu l’estiu jove” combina una selecció d’activitats dins de la programació cultural i esportiva de la ciutat amb noves activitats creades específicament per a aquesta franja d’edat. S’hi inclouen propostes culturals (concerts, espectacles, cinema a l’aire lliure, sessions de dj...), activitats esportives guiades (tenis, volei platja, activitats nàutiques, salting, rugby...) o les tardes joves als centres cívics i patis oberts dels centres escolars.

 

Represa de l’activitat cultural a la ciutat

Durant aquest estiu, també es reprendran al Prat les activitats culturals per al conjunt de la ciutadania, també gratuïtes amb reserva prèvia, la majoria de les quals tindran lloc a l’espai públic:  als carrers, parcs i places. El cicle “Viu la cultura” compta amb una programació àmplia i diversa, pensada per a totes les franges d’edats, estils i interessos, amb activitats de cinema, exposicions, concerts, espectacles de dansa, circ o cultura popular, entre d’altres.

Descarregar

(2)
(2)

Compartir

A les xarxes