divendres, 8 novembre, 2019 - 09:45

La imatge posa en valor els productes del Parc Agrari

El dissenyador pratenc Luis J. Higueras, autor de la imatge gràfica de la Fira Avícola 2019

Banner imatge general de Fira Avícola 2019

Imatge del cartell general de la Fira Avícola 2019

La gallina serà per primera vegada la protagonista del cartell de la Mostra d’Entitats, en un gest de complicitat amb la defensa de la igualtat de gènere. Conviurà alhora amb la imatge del pollastre Pota Blava del cartell general i del de la Fira de l’Economia social i cooperativa del Baix Llobregat.

En els tres casos, la silueta del gall o de la gallina Pota Blava conté d’altres il·lustracions al seu interior: hortalisses del Parc Agrari, entre les quals naturalment la Carxofa Prat, en el cartell general de Fira; o elements que simbolitzen les activitats de les organitzacions participants, en el cas de les altres dues mostres.

 

Comença el compte enrere per a la 46ena edició de la Fira Avícola del Prat de Llobregat, que tindrà lloc del 13 al 15 de desembre a la Granja de la Ricarda del Prat de Llobregat.  Quan queda tan sols un mes perquè arranqui una de les fires d’aviram de referència a Catalunya, avui es fa pública la seva imatge gràfica.

Per a l’Ajuntament del Prat de Llobregat, il·lustrar una de les cites més importants que viu la ciutat durant tot l’any, és alhora una oportunitat per  promoure i visibilitzar el talent dels artistes locals. Enguany, aquest repte ha recaigut sobre el dissenyador pratenc, Luis J. Higueras -també creatiu, artista, poeta i escriptor-, que compta amb l’estudi de creació gràfica “Lumps of Sugart®”. Amb més de 20 anys de vinculacions proactives amb el teixit cultural i artístic local, ha col·laborat professionalment en multitud de campanyes i projectes de comunicació tant del Prat de Llobregat com d’altres localitats.

Per a l’edició d’enguany, s’han elaborat tres versions diferents del cartell, una general de tota la Fira Avícola i dues més per a mostres que tindran lloc paral·lelament a la mateixa Granja de la Ricarda: la Mostra d’Entitats i la Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat. Una de les principals novetats de la imatge d’enguany és que, per primer cop, fa conviure el gall i la gallina Pota Blava, un gest de complicitat de la Fira Avícola amb la defensa de la igualtat de gènere. La gallina serà per primera vegada la protagonista del cartell de la Mostra d’Entitats i conviurà alhora amb el pollastre Pota Blava del cartell general de la fira i del de la Fira de l’Economia social i cooperativa.

En els tres casos, la silueta del gall o de la gallina Pota Blava conté d’altres il·lustracions al seu interior: hortalisses del Parc Agrari, entre les quals naturalment la Carxofa Prat, en el cartell general de Fira; o elements que simbolitzen les activitats de les organitzacions participants, en el cas de les altres dues mostres.

Avenç i novetats de la propera Fira Avícola

Una de les novetats d’aquesta edició és que es podran trobar a l’entorn d’un mateix pavelló l’oferta gastronòmica i la informació sobre els productes Km 0 i el territori. D’aquesta manera, es vol visibilitzar més clarament la traçabilitat dels productes.  A més, la xarxa de restaurants “El Prat degusta’l” ha preparat una elaborada oferta gastronòmica, amb els platets de Pota Blava i Carxofa Prat com a protagonistes. Cal recordar que ambdós productes compten amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

Els padrins de la Fira d’enguany també són dos periodistes que aposten per la divulgació dels productes de la terra i Km 0: Xènia Roset i Marc Orozco, presentadors del programa “Deixa’m tastar” de SER Catalunya.

Es preveu que prop de 80.000 persones visitin la fira

Convertida en una de les fires d’aviram de referència a Catalunya, es preveu que enguany la visitin prop de 80.000 persones.  En l’entorn de la Granja de la Ricarda, amb un espai de 19.000 m2, podran gaudir d’una àmplia oferta comercial i gastronòmica.

A la Mostra Comercial, es podran trobar més de 170 expositors de pagesos, criadors i de comerços i empreses tant locals d’altres punts del país. També s’hi podran trobar els emprenedors  i emprenedores del municipi i un sector d’alimentació de productes artesanals.

Les persones interessades en conèixer el teixit associatiu del territori també podran visitar la Mostra d’Entitats, que acollirà espais expositius i activitats de més d'un centenar d'entitats (culturals, educatives, socials, esportives...), moltes d’elles per a un públic infantil i familiar; i la Fira de l’Economia social i Cooperativa, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat. Aquesta mostra donarà a conèixer iniciatives per promoure un altre model d’economia i consum en diferents àmbits (habitatge, finançament, alimentació, comunicacions...).

A més, durant la fira, l’Ajuntament del Prat comptarà amb un estand municipal, que dedicarà al programa municipal IntersECCions, que treballa per promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i a la cultura a partir del treball en xarxa entre les escoles i instituts i els agents culturals i comunitaris.

Descarregar

(2)
(3)

Compartir

A les xarxes