12a edició del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya

Objectiu del projecte

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària; també serveix per donar a conèixer la situació per la qual passa aquest grup arran de la crisi econòmica que estem vivint. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

La 12ª edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà a finals del mes de novembre del 2020. Les dates previstes son del 16 al 21 de novembre als establiments. I del 16 de novembre al 16 de desembre per al Gran Recapte on line.

En un escenari d’incertesa, derivat de la pandèmia COVID 19, els Bancs dels Aliments es veuen obligats a haver de reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions.

 

L'Emergència COVID-19

Des de la irrupció del COVID19, els Bancs dels Aliments han hagut d'actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i donar resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials. Aquest increment ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

L'escenari de pandèmia COVID19 d’aquesta tardor sembla indicar que, l'emergència social derivada de l'emergència sanitària i la ralentització de l'activitat econòmica, comportarà que moltes persones tinguin dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.

Com a exemple, el Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït al llarg del 2020 més de 11 milions de quilos d’aliments i 275 mil àpats cuinats que han arribat a 160 mil persones a través de 380 entitats receptores. El valor dels aliments distribuïts s’estima en uns 26 milions d'euros.

 

De manera molt senzilla podeu fer les inscripcions individuals clicant aquí.

Trobareu més informació sobre el projecte del Gran Recapte a aquest enllaç. 

Tasca i dedicació de la persona voluntària

  • Fes-te voluntari:  El voluntariat haurà de cobrir un torn de 3h/4h durant els dies de recapte, al punt de recollida que hagin triat. Per tal de garantir les mesures de protecció de la COVID-19 hi haurà un màxim de 2 persones voluntàries per punt i torn. La coordinació tindrà accés a l'email i al telèfon mòbil del seu equip de voluntariat per a poder coordinar-se amb ells/elles. No s'accepten inscripcions de menors de 16 anys, únicament poden constar com acompanyants d'un adult
  • Fes-te coordinador: La coordinació haurà de contactar i gestionar l'equip de voluntaris (2 persones per torn), durant els dies 20 i 21 de novembre, al punt de recollida que hagin triat. El coordinador disposarà d'una àrea de gestió al web a on trobarà tota la informació necessària.

A qui s’adreça?

Persones majors de 16 anys,  amb ganes de col·laborar en la solidaritat entre els veïns i les veïnes del Prat, i de tot el territori, per a cobrir les seves necessitats alimentàries.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.