Pla de Sequera

Suma't a l'Equip 90!
Ens trobem en un període excepcional de sequera i al Prat hi ha un equip de pratenques i pratencs que posen tot el seu enginy i talent per aconseguir l'Objectiu 90: consumir menys de 90 litres per persona al dia!
En Manel, la Mia, la Mercè i en Javier ja hi formen part. Vols sumar-t'hi? Com? És molt senzill! Per entrar-hi només cal un petit gest. Petits gestos que canvien el món!
- Fent dutxes curtes
- Tancant l'aixeta mentre es renten les dents
- Regant amb agua reutilitzada
- Utilitzant rentaplats
- Canviant les aixetes que perden aigua
- Utilitzant rentadores de baix consum i amb el programa ECO
- No fer servir el vàter com a paperera i utilitzar dipòsits de doble descàrrega
Com saber si has aconseguit l'Objectiu 90?
- Quan rebis la factura de l'aigua d'Aigües del Prat revisa el teu consum diari i divideix la xifra entre les persones que viviu al mateix domicili. D'aquesta manera obtindràs el consum per persona dia i sabràs si has assolit l'Objectiu 90!
Suma't a l'Equip 90! Amb tu ho farem possible!
Més informació sobre les mesures de sequera a elprat.cat/sequera
Objectiu: consumir menys de 90 litres per persona i dia. Com?
Preguntes freqüents
La sequera és la deficiència d’aigua. Es dona, habitualment, quan plou per sota del que és habitual i no hi ha disponibilitat d’aigua pel consum humà.
La darrera gran sequera que hem patit es va produir durant els anys 2007 i 2008.
El canvi climàtic provoca que els climes siguin més extrems i que disminueixin les precipitacions durant totes les estacions de l’any.
L’objectiu que tenim com a ciutat és consumir menys de 90 litres per dia i persona. Fins ara, la ciutadania té un consum responsable d’aigua i ens hem de felicitar. Si continuem amb petits gestos podem aconseguir estalviar encara més.
Si voleu saber el vostre consum, a la factura de l’empresa municipal d’Aigües del Prat, trobareu un gràfic i una frase que us informa del consum total per persona i dia. Si voleu saber si esteu per sobre o per sota dels 90 litres, només heu de dividir la xifra total entre les nombre de persones que viviu a la mateixa casa.
Sí, sempre amb seny i fent un consum responsable. Recordeu que podeu, per exemple, aprofitar l’aigua de la dutxa que surt freda fins que surt calenta per aquest ús o per netejar la vostra llar.
Durant el període d’emergència, no es pot fer servir aigua potable per a reg de jardins ni zones verds. També estan prohibit els aspersors.
L’ús d’aigua potable només és permès en els casos de reompliment parcial de piscines amb recirculació d’aigua. No es poden omplir piscines senceres d’ús individual o unifamiliar excepte les de comunitats de propietaris, ja que es consideren refugis climàtics.
Sí, però no a les vostres llars. Cal que feu aquesta neteja a establiments comercials dedicats a aquesta activitat perquè disposen de sistemes de recirculació que aprofiten l’aigua.
El consum d'aigua en el cas dels horts urbans s'haurà de reduir en un 40% respecte al consum en una situació de normalitat, amb independència de l'origen de l'aigua.
Els regs de supervivència es realitza sobre arbres i plantacions executats recentment a diferents punts del municipi. Aquest reg es fa mitjançant gota a gota i amb la mínima quantitat d’aigua, en horari de 20 h a 8 h. També es pot regar amb camió cuba amb aigua regenerada procedent de depuradora.
Al Prat, la neteja de la via pública des de fa anys no es fa amb aigua potable, ja es fa amb aigua procedent de pous. Actualment, les restriccions no afecten la neteja viària habitual.
El reg de la gespa queda prohibida en tots els casos, excepte en superfícies destinades a la pràctica federada de l'esport (únicament la superfície on es desenvolupa el joc federat).
Sí, a la fase d’excepcionalitat les restriccions no suposen cap mena d’alteració dels serveis.