El Projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEme) fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

El curs 18-19 va comptar amb la participació de dues escoles escoles: L’Escola Bernat Metge i l’Escola Joan Maragall. La cooperativa de 5è de l’Escola Bernat Metge va decidir el nom de “Crazy Kids”. I de l’Escola Joan Maragall, l’alumnat de 5è A va escollir el nom de “Coop. J.M.A.” i l’alumnat de 5è B “Cooperativa Maragall”.

Les cooperatives, després de realitzar una votació sobre quin seria el projecte social a qui farien la donació: la cooperativa Crazy Kids va escollir l’Associació Disprat-Lleure; la cooperativa J.M.A. a l’Associació Peluts Pratencs; i la cooperativa Maragall a l’associació El Prat amb el Sàhara.

 

Les cooperatives “Crazy Kids”, “Coop. J.M.A.” i “Cooperativa Maragall” van sol·licitar l'alta de les seves cooperatives a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC). El consell rector de la cooperativa, en representació dels tots els socis i totes les sòcies, va presentar els seus estatuts i l'acta de constitució. Des de l’OIAC es van comprovar que els documents eren correctes i es realitzar el registre d’entrada d’aquests documents. Posteriorment, la cooperativa va rebre una citació oficial per l’Acte de Presentació de les cooperatives i entrega del seu Número d’Identificació Fiscal (NIF) simulat.

 

Durant l’acte de presentació de les cooperatives, les cooperatives es presenten públicament i se’ls va fer entrega del seu NIF simulat de la mà de la Tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura, Pilar Eslava Higueras, i la Tinenta d'alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Marta Mayordomo Descalzo.

El mercat de les cooperatives escolars és el dia en què els alumnes de 5è de primària de les escoles participants al programa Cultura Emprenedora a l'Escola venen els seus productes artesanals realitzats a partir d’elements reciclats. 

Després de la venda els i les alumnes van realitzar la comptabilitat dels resultats. Amb els beneficis van retornar el capital social posat per cada soci i sòcia, varen fer una donació als projectes socials escollits per cada cooperativa (La cooperativa Crazy Kids va escollir l’associació Disprat-Lleure; la cooperativa J.M.A. a l’associació Peluts Pratencs; i la cooperativa Maragall a l’associació El Prat amb el Sàhara)  i amb el que va quedar varen organitzar una petita activitat lúdica en grup.

Tancament del curs del programa Cultura emprenedora a l’Escola. Les cooperatives van reflexionar del que van aprendre durant tot el procés i van lliurar les seves donacions als projectes socials escollits. La cooperativa Crazy Kids va escollir l’associació Disprat-Lleure; la cooperativa J.M.A. a l’associació Peluts Pratencs; i la cooperativa Maragall a l’associació El Prat amb el Sàhara.

Finalment, la Tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura, Pilar Eslava Higueras, i la Tinenta d'alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Marta Mayordomo Descalzo, van entregar els diplomes de reconeixement a cada soci i sòcia de les cooperatives.

Edicions del CUEME

Cultura Emprenedora a l’Escola CUEME curs 2022-2023

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2022-23

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2021-2022

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2021-22

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2020-2021

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2020-2021

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2019-2020

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2019-2020

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2018-2019

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2018-2019

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2017-2018

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2017-2018