El Projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEme) fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

L’Escola Bernat Metge va ser la primera en participar en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola amb la cooperativa “25 cracks”. Part dels beneficis del seu mercat van estar destinats a ajudar a la Fundació Rubricatus.

 

La cooperativa “25 cracks” va sol·licitar l'alta de la seva cooperativa a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC). El consell rector de la cooperativa, en representació dels tots els socis i totes les sòcies, va presentar els seus estatuts i l'acta de constitució. Des de l’OIAC es van comprovar que els documents eren correctes i es realitzar el registre d’entrada d’aquests documents. Posteriorment, la cooperativa va rebre una citació oficial per l’Acte de Presentació de les cooperatives i entrega del seu Número d’Identificació Fiscal (NIF) simulat.

Durant l’acte de presentació de la cooperativa, la cooperativa es presentà públicament i se’ls va fer lliurament del seu NIF simulat de la mà de la Tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura, Pilar Eslava Higueras, i la Tinenta d'alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Marta Mayordomo Descalzo.

 

Reportatge a ElPrat.TV

Àlbum de fotos a Flickr

El mercat de les cooperatives escolars és el dia en què els alumnes de 5è de primària de les escoles participants al programa Cultura Emprenedora a l'Escola venen els seus productes artesanals realitzats a partir d’elements reciclats.  

Després de la venda els i les alumnes van realitzar la comptabilitat dels resultats. Amb els beneficis van poder retornar el capital social posat inicialment per cada soci i sòcia,  fer una donació als projectes socials escollits per cada cooperativa  i organitzar una petita activitat lúdica en grup.

La cooperativa “25 cracks” va decidir fer la donació de part dels seus beneficis a la Fundació Rubricatus.

 

Tancament del curs del programa Cultura emprenedora a l’Escola. La cooperativa “25 cracks” va lliurar la seva donació a la Fundació Rubricatus i va reflexionar del que van aprendre durant tot el procés. Finalment, la Tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura, Pilar Eslava Higueras, i la Tinenta d'alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Marta Mayordomo Descalzo, van entregar els diplomes de reconeixement a cada soci i sòcia de la cooperativa.

 

Edicions del CUEME

Cultura Emprenedora a l’Escola CUEME curs 2022-2023

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2022-23

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2021-2022

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2021-22

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2020-2021

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2020-2021

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2019-2020

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2019-2020

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2018-2019

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2018-2019

Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2017-2018

Cultura Emprenedora a l'Escola. Curs 2017-2018