Cultura Emprenedora a l'Escola CUEME curs 2021-2022

El Projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEme) fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

El curs 21-22 compta amb la participació de quatre escoles: L’Escola Bernat Metge, l’Escola Joan Maragall, l’Escola Mare de Déu del Carme i l’Escola Josep Tarradellas, 6 grups classe i un total de 150 petits i petites cooperativistes.

La cooperativa de 5è de l’Escola Bernat Metge va decidir el nom de "5EBM" . De l’Escola Joan Maragall, l’alumnat de 5è  ha escollit el nom de “Empresaris Junior SCCL" . De l’Escola Mare de Déu del Carme les cooperatives han escollit els noms de "Art MDC" a 5è A i "Casem 26" a 5è B . A l’Escola Josep Tarradellas, s’anomenen a 5è A Cooperativa “Les Carxofetes del Prat” i 5è B Cooperativa “CTPrat (Cooperativa Tarradellas El Prat".

CUEME és un projecte que dura tot el curs.

Després d'escollir la forma jurídica i fer l'acta de constitució de la cooperativa, es van escollir els càrrecs necessaris (president/a, secretari/a, tresorer/a). Les cooperatives  van sol·licitar, després, l'alta de les seves cooperatives a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) i posteriorment van rebre el seu Número d’Identificació Fiscal (NIF) simulat per poder a començar la seva activitat com les cooperatives reals. 

Per dissenyar el seu logotip van fer una sessió de treball amb la empresa de disseny gràfic de Saó. 

Després d'un estudi de mercat, van escollir el producte que volien comercialitzar i en van fer un prototip. També van fer un taller per posar el preu. 

La producció va ocupar bona part de la primavera. 

 

Cooperatives actives el curs 2021-2022

 

 

El dia 28 de maig de 2022, dins els actes del Maig Cooperatiu al Prat, es va fer el Mercat de les sis cooperatives.  Van ser moltes les persones que s'hi van acostar i van comprar els productes manufacturats a les cooperatives. 

Posteriorment cada cooperativa va fer la donació d'una part de la recaptació a una organització sense ànim de lucre:  Associació de familiars de malalts d'Alzhaimer, CRAM, Oncolliga i entitats de suport al poble ucrainès. 

Amb la resta d'ingressos, les cooperatives van organitzar algun esdeveniment de tancament i celebració dels èxits obtinguts. 

En aquest vídeo trobareu imatges de tot el procés del curs.

Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEme) curs 2021-22

Media Root