Els espais naturals del riu

Els Espais Naturals del riu

Els espais naturals del riu formen una reserva natural de gran importància en la desembocadura del riu Llobregat.

Ocupen gairebé 90 hectàrees situades a la riba dreta del tram final del riu Llobregat i acullen diversos aiguamolls plens de vida: l’estany de Cal Tet, el de Ca l’Arana i els calaixos de depuració, entre d’altres.

Perdeu-vos pels itineraris marcats! Hi trobareu una gran diversitat de paisatges: estanys litorals, canyissars, jonqueres, prats humits, pinedes i, al final de tot, a tocar del mar, una platja protegida, tancada a l’accés públic. Si us apropeu als aguaits de Cal Tet i del Sabogal, hi podreu veure una gran diversitat d’aus, que varien segons les estacions de l'any.

A l’entrada trobareu una zona habilitada per deixar-hi les bicicletes. Les rutes interiors només es poden fer a peu.

1

Mirador de cal Lluquer

Des d’aquesta torre elevada, ubicada just a l’entrada dels espais naturals, podreu observar un fragment del tram final del riu Llobregat i la seva desembocadura, així com els calaixos de depuració, l’estany de Cal Tet i les maresmes de la marina de Cal Nani. En últim terme, veureu la pineda litoral de Ca l’Arana i les zones agrícoles que voregen l’espai. 

2

Aguait de Cal Tet

És l’aguait més conegut dels espais naturals i un dels millors punts d’observació d’ocells i aus aquàtiques. En silenci i amb uns bons binocles podreu veure una gran varietat d’ànecs: xarxets, cullerots, fotges i collverds, entre d’altres.

3

Aguait del Sabogal

Aquest aguait permet tenir una visió transversal de l’estany de Cal Tet. Gràcies a la península que té al davant, els ocells es poden observar de més a prop que des de l’aguait anterior. El millor moment per visitar-lo és a primera hora del matí, per la seva orientació cap a ponent.

4

Mirador de Cal Malet

Des de la seva posició elevada es veu el contrast entre el marge esquerre del riu (industrial i urbanitzat) i el dret (natural i agrícola). 
Gràcies a la seva alçària podeu observar dos sistemes de depuració d’aigua diferents: al marge esquerre hi trobem la depuradora del Baix Llobregat i, al dret, els calaixos de depuració natural.

5

Mirador de la desembocadura

Aquest mirador és el lloc perfecte per contemplar la desembocadura del riu al mar. El riu Llobregat funciona com un estuari en aquest tram final i les seves aigües tranquil·les es barregen amb les aigües marines i les que afloren des de l'aqüífer del delta.
També s’hi pot observar la platja de Ca l’Arana.

6

Mirador de la Bunyola

Des de la terrassa podreu gaudir d’unes bones vistes de la platja protegida de Ca l’Arana, un espai tancat i dedicat a la conservació. Amb l’ajuda d’uns prismàtics, us serà fàcil comprovar que aquesta platja allotja diverses espècies d’ocells, com ara corbs marins, gavines i gavians i, amb sort, àguiles pescadores, que troben en la tranquil·litat d’aquest indret un lloc perfecte on alimentar-se.

7
Mirador de cal Tet

Mirador de cal Tet

Situat en l'itinerari 3 dels espais naturals del riu, aquesta pantalla visual permet veure el marge dret de l'estany de cal Tet i els prats inundables que l'envolten, molt atractius per a la fauna.

8
Mirador de cal Beitas

Mirador de cal Beitas

Situat entre els calaixos de depuració i la bassa de ca l'Arana, aquesta torre elevada permet veure els extensos canyissars dels calaixos i les aigües lliures de la bassa. És un bon lloc per espiar els ocells d'aquest dos hàbitats aquàtics.

9
Mirador de cal Bitxot

Mirador de cal Bitxot

Aquesta pantalla visual ens permet veure els primers calaixos de depuració, al costat de la bassa de cal Bitxot. És un bon lloc per veure libèl·lules durant l'estiu i espiar els ocells dels canyissars dels calaixos.

Properes visites guiades


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Espais relacionats

Birdwatching, observeu les aus del Delta

Els aiguamolls del delta del Llobregat són un espai privilegiat per a l’observació d’aus.

Descobriu la natura del Delta

Un munt d’aus, animals marins i plantes a tocar de casa!

El territori en família

Hi ha un munt d’activitats per descobrir el Prat amb la família!

Els espais naturals del riu

Cal Tet i Ca l’Arana formen una reserva natural de gran importància a la desembocadura del riu Llobregat.

Itineraris

Recorreu en bicicleta el delta del Llobregat i descobriu una gran diversitat de paisatges.

Spotting, la caça d'avions

Un conjunt de punts habilitats us permeten observar els avions i les pistes d’enlairament i aterratge de l’aeroport.

El Prat, degusta'l

El Prat té una oferta gastronòmica variada i de qualitat, basada en el producte de proximitat.

Turisme actiu

Practiqueu diferents esports, per lliure o en competició.