BioPrat

Conèixer la biodiversitat ens ajuda a valorar l'estat de salut del nostre entorn. El teu paper és imprescindible en aquest projecte de ciència ciutadana.

Amb el projecte BioPrat, es pretén descobrir la biodiversitat del municipi del Prat de Llobregat ja sigui dins dels espais naturals, els espais periurbans o dins del nucli urbà. Conèixer la biodiversitat ens ajuda a valorar a l’estat de salut del nostre entorn.

El teu paper és imprescindible en aquest projecte ja que amb l’ajut de la ciutadania es poden ampliar molt les dades i conèixer quines són les espècies que trobem al nostre territori.

No cal que siguis un expert en fauna i flora, la comunitat d’usuaris de la plataforma MINKA t’ajudarà a identificar les espècies de les teves observacions.

Si vols col·laborar en aquest projecte creat un usuari a https://minka-sdg.org/home i comença a pujar les teves fotos sobre biodiversitat!! Aquí trobaràs un manual sobre Minka i el procediment per a la publicació de les observacions realitzades dins el projecte BioPrat.

Participar-hi és fàcil!

1) Busca formigues, papallones, escarabats, plantes i qualsevol ésser viu del Prat.

2) Fes-los fotografies

3) Comparteix les fotos a l'app Minka: 

Per a dispositius Apple

Per a dispositius Android

El projecte forma part del l'Aparador virtual d'iniciatives de Ciència ciutadana a Catalunya creat pel Departamet de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb més de 50 projectes de referència. 

Recordeu també que a la web municipal disposeu d’unes fitxes d'ajut per a la identificació de papallones, saltaprats i llagostes, libèl·lules i aus.  

 

Instruccions Minka (pdf - 451961 bytes)