La peça del mes: Repòs al Fondo d'en Peixo de Josep Mayol

Títol: Repòs al Fondo d’en Peixo

Autor: Josep Mayol i Collell

Mides: 72 x 50 cm.

Tema: Paisatge / retrat

Material i tècnica: Paper / aquarel•la

Font d'ingrés: Josep Mayol Collell

Forma d'ingrés: Donació

Any: Anys vuitanta

Núm. registre: ART 0071

 

Representació del parc Fondo d’en Peixo. El parc rep el nom de l’antiga masia que hi havia, can Peixo, propietat de la família Ponsich. L’any 1933 la masia va ser comprada per la companyia MZA, procedent de RENFE, per a usos ferroviaris. Entre el 1931 i 1935 l’Ajuntament adquireix els terrenys de la finca on es va construir el parc, la zona esportiva i l’escola.

L’aquarel·la és obra de Josep Mayol i Collell (1934-2021), nascut a Llagostera l’any 1934. A principis dels anys 60 va arribar al Prat i aviat es va implicar en la vida cultural de la ciutat. Aquest interès es va materialitzar al obrir l’Escola de Dibuix del Prat a l’edifici municipal Torre Balcells l’any 1976. Durant més de 25 anys va ser el director i professor de l’escola. El 1988 va ser el pregoner de la Festa Major de la ciutat.  El 2010 l’Ajuntament li va concedir el Premi Ciutat del Prat i el 2017 el va declarar Fill adoptiu.

Josep Mayol va morir el passat mes de novembre. Gràcies a la seva contribució en l’educació en les arts visuals, la ciutat va tenir un impuls en el món de l’educació i de la cultura.