La peça del mes: El Prat de Josep Guinovart

El Prat de Josep Guinovart

Agost  2016

Núm. registre: ART 0101.
Mides: 30 x 22 cm.
Material i tècnica: Paper / Collage i acrílic.
Font d'ingrés: Josep Guinovart.
Forma d'ingrés: Donació.
Any: 1988.

Entre el 1986 i el 1992, la celebració de Sant Jordi va anar acompanyada d’una sèrie d'exposicions a la Sala d’Art Josep Bages, Torre Muntadas, dedicades a artistes plàstics contemporanis de renom internacional. Van ser un total de deu artistes que, en aquests vuit anys, mostraren part de la seva producció més recent: Viladecans, Ràfols-Casamada, Guinovart, Alonso, Kuetani, Ogata, Stryk, Brossa, Tàpies i Girona.

L’any 1988 el protagonista fou Josep Guinovart, que va voler fer un catàleg molt personal de la seva exposició. L’artista buscà la inspiració en diferents llibres d’història del Prat, la major part de Jaume Codina, i trià com a format el de la revista municipal.

El resultat fou un llibret ple de passatges, personatges i paisatges del Prat, des dels orígens fins al 1988: la formació del Delta, el riu i la plana, els mosquits i el paludisme, la carnisseria, el primer mestre, els ponts, la indústria... Una visió única de la història del Prat a través de l’ull de l’artista.

L’obra de Guinovart es va poder veure a l’exposició “13 artistes, 1 història”, al Centre d’Art Torre Muntadas. Al bloc “A la vora del Llobregat” podeu veure les obres dels artistes.