centric_cicle_baner_fitxa_contingutprojecte.png

 

Vivim temps d’incertesa. Sovint tenim la sensació que el món que habitem s’està acabant i que hem de recuperar una normalitat que ja no serà la que coneixíem –però que tampoc hem estat capaços de definir- i que, alhora, és la responsable de la situació actual.

Hem viscut moments extraordinaris que ens han mostrat les nostres febleses i les nostres vulnerabilitats. Com afrontem aquest nou panorama des de la reconstrucció individual i col·lectiva? Hem après alguna cosa de tot aquest temps? Com podem reconstruir una existència que ens permeti habitar el món sense malmetre els recursos?

Cada dia es fa més evident la necessitat de trobar-nos i poder pensar col·lectivament, sortir dels entorns privats i tancats per cercar espais de reflexió conjunta, compartir diferents visions, comprendre la realitat, explicar-nos què ens està passant i com podem abordar noves perspectives que ens permetin viure tot construint un present i un futur...

Fugint del catastrofisme, obrim un cicle de diàlegs a l’entorn de les principals preocupacions del món contemporani, que es desenvoluparà entre els mesos de febrer i maig al Cèntric Espai Cultural.

Albert Lladó condueix un espai de pensament que, des de la reflexió, abordarà les nostres fragilitats i vulnerabilitats, però també el coratge i les fortaleses.

Rubén Martínez (La Hidra Cooperativa) ens proposa els principals temes que estructuren la nostra societat des del pensament crític i polític: l’ecologia, el dret a viure en un habitatge digne a les ciutats, feminismes i identitarisme i la construcció d’un futur, en la contradicció permanent entre el benestar personal i col·lectiu i les regles del mercat capitalista.

Rosa Ribas, des de la literatura, ens planteja el fet d’escriure des de la perifèria, la memòria personal, les històries familiars, les contradiccions de la vida en comú de les diferents classes socials i la casa, com a símbol d’habitar el món des del teu propi lloc.

Tres eixos temàtics

Debats / Pensament

Què pot oferir-nos la capacitat de pensar, junts, a l’hora de compartir una imaginació...

Mentre s'acaba un món i neix un altre

Estem presenciant amb perplexitat la mort d'un vell món sense imaginaris ni models...

Quatre mirades a la perifèria

La idea de la perifèria està sovint carregada d’imatges negatives i prejudicis. Les...

Coordinat per

montcontemporani_dialegs_AlbertLladó

Albert Lladó (Barcelona, 1980) és editor de Revista de Letras  i escriu a La Vanguardia. És autor, entre altres títols, de les novel·les Malpaís i La travesía de las anguilas (Galaxia Gutenberg, 2022 i 2020), de l'assaig La mirada lúcida (Anagrama, 2019), i de les obres de teatre Ícaro (Tantarantana, 2018) i La mancha (Teatre Nacional de Catalunya, 2015). Coordina, juntament amb  Marina Garcés, l'Escola de Pensament del Teatre Lliure.

Cicle d'activitats Debats /Pensament

moncontemporani_dialegs_ruben

Rubén Martínez Moreno (Barcelona, 1977). Soci treballador i fundador de La Hidra Cooperativa on actualment investiga sobre ecologia política, pràctiques comunitàries i polítiques públiques. Doctor en Ciències Polítiques (UAB, 2018). És coautor de llibres i recerques com La Solució Verda. Crisi, Green New Deal i relacions de propietat capitalista (La Hidra, 2021), Barrios y Crisis. Crisis económica, segregación urbana e innovación social (Tirant Humanidades, 2018) i Rebeldías en común (Libros en acción, 2017)

Cicle d'activitats Mentre s'acaba un món i neix un altre

centric_rosaribas

Rosa Ribas (El Prat de Llobregat, 1963). Escriptora i columnista. Doctora en filologia hispànica, va viure durant trenta anys a Alemanya. He publicat nombroses novel·les, entre elles, Pensión Leonardo (Siruela, 2015), Trilogía de los años oscuros (Siruela, 2017), Un asunto demasiado familiar (Tusquets, 2019), Los buenos hijos (Tusquets, 2021) o Lejos (Tusquets, 2022).

Cicle d'activitats Quatre mirades a la perifèria

Aquí podeu consultar totes les activitats

Escoltem totes les sessions en audio

Notícies

Veure totes
centric_diàlegs_xesus fraga

dimecres, 25 maig, 2022 - 12:00

Finalitza el cicle Diàlegs del Cèntric

De febrer a maig, han passat pel Cèntric diferents veus dels àmbits del...
Cèntric_món contemporani_diàlegs_Toni Hill

divendres, 22 abril, 2022 - 11:45

Ja estan disponibles els àudios de les sessions del cicle Diàlegs del Cèntric

Una nova oportunitat per tornar a escoltar les xerrades d’aquest cicle de...
centric_dialegs_eduald

dijous, 14 abril, 2022 - 18:30

Continua Diàlegs cicle de pensament contemporani

Tres eixos temàtics coordinats per Albert Lladó, Rubén Martínez (La Hidra...
centic_dialegs_albert llado_rosa ribas

dijous, 17 febrer, 2022 - 13:45

En marxa el cicle de pensament contemporani Diàlegs del Cèntric

Les relacions entre poder privat i públic i la memòria com a relat són les...
centric_cicle_diàlegs

dimarts, 1 febrer, 2022 - 13:30

Diàlegs. Cicle de pensament contemporani al Cèntric

El Cèntric obre un cicle de diàlegs a l’entorn de les principals...

Vídeos

Arrenca el cicle “Diàlegs” per reflexionar sobre els grans temes contemporanis