Píndoles digitals

centric_pindoles

Les píndoles digitals són un espai quinzenal d’experimentació i aprenentatge pensat per oferir eines, consells i recomanacions útils per a millorar en l’ús de les eines digitals. Les sessions giren en cada edició al voltant d’una temàtica diferent. Són continguts formatius molt senzills i bàsics, des de petites nocions de programari o aplicacions que poden resultar molt útils en el dia a dia, fins a consells sobre seguretat a la xarxa o sobre les gestions en línia més freqüents, entre d’altres moltes propostes.

Recursos

Aprèn a fer ús dels cercadors i de les apps quotidianes d’una forma segura: llegir la premsa, consultar comptes del banc, registrar-se en una web, explorar continguts, entre moltes d’altres.

Consulta la guia aquí 

Aprèn com gestionar i sincronitzar la informació des del núvol des de diferents dispositius amb Google Drive i dominar les apps més actuals per a aquests dispositius.

Consulta la guia aquí 

Es poden posseir i intercanviar objectes digitals, i també tenir una presència digital més interactiva. La fusió de tecnologies com el blockchain, intel·ligència artificial, realitat virtual/augmentada ja és aquí! Però saps què és tot això?

Consulta la guia aquí 

Activitat pràctica orientada a avançar en l’ús de les eines de presentació de continguts, més enllà de les funcions bàsiques, i començar a utilitzar opcions més avançades amb l’eina CANVA.

Consulta la guia aquí 

Aprèn què és un ciberatac, per què es produeixen i com s’hi pot respondre. Com millorar les contrasenyes i detectar enganys a la xarxa.

Consulta la guia aquí 

Descobreix les possibilitats que ofereix la xarxa per a gaudir de museus online, catàleg de llibres digitals gratuïts, plataformes per a veure continguts, etc. De forma fàcil i àgil es pot accedir a tot un catàleg de propostes culturals de qualitat sense moure'ns de casa. 

Consulta la guia aquí.

centric_pindoles_dnidigital

Avui dia cal demostrar la identitat a internet per a fer multitud de tràmits oficials. Sovint s'han de fer servir mètodes diferents i que a vegades poden resultar confusos: la signatura digital, el certificat digital, el DNI electrònic o el sistema Cl@ve, són alguns d'ells. Aprendrem quines són les seves diferències, com podem aconseguir-los i per a què s'utilitza cadascú d'ells.

Consulta la guia aquí.

centric_pindoles_missatgeria

D'aplicacions de missatgeria instantània n'hi ha diverses: WhatsApp, Telegram, Line, Viber, entre d'altres. No hi ha una aplicació de missatgeria perfecte, però en aquesta guia analitzarem a fons les principals opcions que hi ha avui dia.

Consulta la guia aquí.

centric_pindoles_wwhats

El WhatsApp és una aplicació que s'ha establert com el servei de missatgeria instantània més recurrent en el nostre entorn proper. Tot i així, hi ha qui pensa que el millor sistema de missatgeria segueix sent el correu electrònic. Cadascuna d'aquestes eines és útil per a una sèria de qüestions concretes, però la gran pregunta és quan usar una o l'altre? Amb quina finalitat? Quin nivell de seguretat i privacitat tenim amb l'una o l'altre.

Consulta la guia aquí 

centric_pindoles_nuvoldigital.png

El núvol et permet emmagatzemar i accedir a dades a través d'internet enlloc de tenir-ho al disc dur de l'ordinador. Aprendrem quins tipus hi ha, com treure-les-hi el màxim profit, i com gestionar-los.

Consulta la guia aquí.

centric_pindoles_programarilliure

Descobreix quines possibilitats t'ofereix el programari lliure. Aquest tipus de software pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets. Però saps quines opcions hi ha a la xarxa? Com instal·lar-lo i fer-lo servir? 

Consulta la guia aquí.