Festival de Poesia

festival_poesia

El Festival de Poesia del Prat va néixer el 2005 fruit de la col·laboració del Departament de Cultura de l'Ajuntament del Prat i el Teatre Kaddish amb la vocació de reunir alguns dels i les poetes catalans amb més activitat del moment. 

Les primeres edicions es van celebrar íntegrament als jardins de la Torre Muntadas. Amb l'obertura del Cèntric, el desembre de 2010, el Festival va passar a tenir lloc també a la plaça Porxada de l'equipament. Pel festival han passat poetes de renom i d'altres d'emergents, de tot el territori català, i de l'àmbit local, de diferents generacions. 

En les diverses edicions s'ha comptat amb la col·laboració de diferents agents actius en l'àmbit poètic de la ciutat com els Sopa de Poetes i la companyia Nozomi 700 Teatre. A més, també s'ha pogut gaudir de la complicitat d'actius poètics barcelonins com l'Horiginal i de diverses editorials catalanes.

Enguany el festival torna a omplir-se de poetes i poetesses que van fer constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. Tot plegat, amb la col·laboració del Teatre Kaddish.  Els protagonistes  indiscutibles d'aquets 4 vespres d’estiu al Prat van ser: Hassan Hafidi, Mariano Martínez i Jesús García, Míriam Cano, Corina Oproae i Míriam Reyes, Maria Antònia Massanet, Adrià Targa i Maria Sevilla i Ivette Nadal i Caïm Riba que presentafern en format duet poetic-musical  "Arbres, mars, desconcerts"

En aquesta edició es van poder escoltar recitals tant de poetes del Prat com d’arreu del territori. Propostes innovadores i subversives i un tancament en forma d’espectacle  poeticomusical. Els protagonistes d'aquest Festival van ser: David Caño, Mireia Calafell i Bel Olid, Antonio Garcia i Pere Bou van presentar A Versos, Maria Cabrera i Irene Fontdevila van presentar Vladivostok

Algun dels noms dels creadors que ens van delectar amb la seva paraula van ser: Martí Sales i Núria Martínez Vernis van presentar Alcohols, Maria Sevilla, Guillem Gavaldà i Joana Romero, Heura Gaya, Meritxell Gené i Meritxell Cucurella van presentar AMOR. Arrels, branques i fulles

En aquesta novena edició vam poder gaudir d'una exhibició de Poetry Slam, la presentació d'un nou llibre de Radiacions, tres poetes de la revista Quimera i els recitals de Mireia Calafell, Jaume Pons i Lluís Calvo.