Festival de Poesia

festival_poesia

El Festival de Poesia del Prat és un dels actes destacats de la programació estiuenca del Cèntric. Les primeres edicions del festival, que va néixer el 2005, es van celebrar íntegrament als jardins de la Torre Muntadas. Amb l'obertura del Cèntric, el desembre de 2010, el Festival de Poesia va passar a tenir lloc també a la plaça Porxada de l'equipament, on s’ubiquen la major part de les sessions.

El festival dona veu a la poesia local, acollint diferents formats a partir de la paraula poètica. A més, al llarg de la seva història, han passat pel festival una llarga llista de poetes de renom del panorama català, així com autors emergents.

Enguany el festival torna a omplir-se de poetes i poetesses que van fer constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. Tot plegat, amb la col·laboració del Teatre Kaddish.  Els protagonistes  indiscutibles d'aquets 4 vespres d’estiu al Prat van ser: Hassan Hafidi, Mariano Martínez i Jesús García, Míriam Cano, Corina Oproae i Míriam Reyes, Maria Antònia Massanet, Adrià Targa i Maria Sevilla i Ivette Nadal i Caïm Riba que presentafern en format duet poetic-musical  "Arbres, mars, desconcerts"

En aquesta edició es van poder escoltar recitals tant de poetes del Prat com d’arreu del territori. Propostes innovadores i subversives i un tancament en forma d’espectacle  poeticomusical. Els protagonistes d'aquest Festival van ser: David Caño, Mireia Calafell i Bel Olid, Antonio Garcia i Pere Bou van presentar A Versos, Maria Cabrera i Irene Fontdevila van presentar Vladivostok

Algun dels noms dels creadors que ens van delectar amb la seva paraula van ser: Martí Sales i Núria Martínez Vernis van presentar Alcohols, Maria Sevilla, Guillem Gavaldà i Joana Romero, Heura Gaya, Meritxell Gené i Meritxell Cucurella van presentar AMOR. Arrels, branques i fulles

En aquesta novena edició vam poder gaudir d'una exhibició de Poetry Slam, la presentació d'un nou llibre de Radiacions, tres poetes de la revista Quimera i els recitals de Mireia Calafell, Jaume Pons i Lluís Calvo.

Vídeos

Un torneig de Slam per obrir el Festival de Poesia d’estiu