Espai DIY

L’Espai DIY és un espai dedicat al món de les manualitats. És l’espai més inspirador del centre, on podràs crear i desenvolupar projectes relacionats amb el món handmade (fet a mà), com ara manualitats, ganxet, costura, scrapbook, lettering, tricot, i totes les tècniques que se t’acudeixin!

Si tens un projecte i necessites espai per treballar i desenvolupar-lo, ja l’has trobat! Contacta amb nosaltres per correu electrònic (dinamitzacio@ccriberabaixa.cat)  o vine al centre i parlem en persona!

MATERIALS: Tots els materials que hi ha a les prestatgeries són per utilitzar-los lliurement, sempre que el projecte es realitzi dintre de l’espai. És a dir, podem treballar en una creació i emportar-nos-la a casa, però no agafar materials directament per emportar-nos. També pots portar material que tinguis a casa per intercanviar-lo amb les usuàries de l’espai o deixar-ho disponible perquè altres ho utilitzin. Et sobren papers, llanes o agulles? No les llencis! Pots portar-les a l’Espai DIY i entre totes intentem no malbaratar recursos. (Consulta el llistat de recursos a baix).

ACCÉS: L’accés a l’Espai DIY és lliure i gratuït i pots venir individualment o en grup. Si saps el dia i l’hora en que vols venir, aconsellem contactar primer amb el centre per comprovar que l’espai estarà disponible. L’espai DIY està obert a tothom, així que si vens sola o en grup, també podrà accedir alguna persona que vulgui fer-ne ús si l’activitat ho permet.

GRUPS: Un dels objectius d’aquest nou espai és que la gent que té afició per les mateixes tendències de DIY es pugui conèixer i ajuntar en un espai de creació. Un dels grups que ha sorgit està dedicat al scrapbooking i ja té fins i tot nom: Scrapprat! Es troben cada últim dissabte de mes al matí.

NORMES: L’aforament màxim són 20 persones. S’ha de fer un bon ús de l’espai i dels materials que hi trobem. Si algun objecte es trenca heu d’avisar a l’equip del centre. L’espai ha de quedar net i ordenat. Si és necessari, demana’ns l’escombra o productes de neteja quan calgui.

I si t’animes, pots ajudar-nos a decorar aquest nou espai situat a la planta baixa del centre: pintar caixes i pots, etiquetes, banderoles, pintar els vidres i tot el que se’ns acudeixi! Si tens propostes en aquest sentit, explica-nos-les!

Llistat de recursos

 • Plantilles per practicar lettering i rotuladors amb pinzell
 • Paper de colors, cartolines
 • Llapis de colors, rotuladors, ceres,...
 • Revistes per fer retalls, llibre vells per fer manualitats
 • Màquina de cosir. La podem cedir a persones que ja sàpiguen cosir en recte i enfilar.
 • Grapadora, cinta doble cara, cola blanca, cola de barra, alguns washi tape...
 • Llanes, fils, i agulles i ganxets de diferents mides
 • Agulles de tricotar
 • Guillotina mida A3
 • Base de plàstic amb mides per tallar
 • Cúter, tisores, regles...
 • Màquina per fer troquels i textures  (Big Shot)
 • Màquina per perforar i col·locar traus (Crop-a-dile Bite)
 • Cisalla

Properes activitats

Grup de Bijuteria: Primera trobada

T'agrada la bijuteria i vols trobar més gent amb aquesta afició? Vine a l'Espai DIY del Ribera!

El divendres 15 de març a les 17 h. es troben per primera vegada al Centre Cívic un grup d'aficionades a aquest treball manual. L'objectiu del grup és reunir-se periòdicament en bona companyia per compartir aquest interès, fent tot tipus de braçalets, arracades, penjolls... En aquesta sessió es decidiran les futures trobades i projectes. 

Si voleu més informació només cal que ens feu arribar un correu electrònic a: dinamització@ccriberabaixa.cat