Esteu aquí

Un estiu poètic i musical al Cèntric

Propostes per a tots el públics per gaudir de juny a setembre

Cèntric_festival poesia 2022_Anna Gual_Jaume Coll_Anna Gas

Anna Gual, Jaume Coll i Anna Gas

dimecres, 15 juny, 2022 - 15:30

El Cèntric Espai Cultural ha preparat pels propers mesos diferents propostes per gaudir la cultura durant l’estiu. Com és habitual, la poesia, la música i la lectura tindran un protagonisme especial en aquest conjunt d’activitats, que estan adreçades a diferents públics i que s’emmarquen en la programació d’estiu del Prat.

Festival de poesia, un clàssic dels vespres d’estiu

Els dimarts de juliol, quan comenci a caure el sol, la plaça Porxada del Cèntric i els jardins de Torre Muntadas tornaran a omplir-se de versos i poemes amb el Festival de Poesia. En la que ja és la seva 16a edició, el festival segueix apostant per veus diverses, amb estils, registres, propostes i formats poètics ben diferents. 

La primera de les tres sessions d’enguany tindrà lloc als jardins de Torre Muntadas, el 5 de juliol. La vetllada comptarà amb tres de les veus més destacades del panorama poètic català, com són Anna Gual, Jaume Coll Mariné i Anna Gas.

Una setmana més tard, a la plaça Porxada del Cèntric, serà el moment d’apropar-se a una de les branques de la poesia que està tenint més impacte en els darrers anys, el poetry slam. L’any passat, el festival ja va acollir una sessió centrada en aquest gènere; enguany el poetry slam tornarà a estar present amb alguns dels màxims representants d'aquest corrent: Salva Soler, Isa García i Pablowski.

Posarà el punt i final al festival l’espectacle poètic-musical Himnes de Fata Morgana, amb David Castillo i Xarim Aresté, que també tindrà lloc a la plaça Porxada. Fruit d’anys d’afinitats entre tots dos artistes, la proposta presenta un diàleg en què guitarres i veus estableixen complicitats amb el públic. 

Projecció d'òperes a l’Auditori

L’òpera també estarà present en la programació d’estiu del Cèntric. La temporada actual del cicle Viu l’òpera! clourà amb dos grans títols del gènere. El 17 juny es projectarà Madama Butterfly, la popular obra de Giacomo Puccini ambientada al Japó. Es podrà veure en un espectacular muntatge enregistrat el 2014, a l’Òpera de la Badia de Sydney, sota la  direcció artística d' Àlex Ollé, de la Fura dels Baus. La projecció tindrà lloc a l’Auditori, a les 17.30h.

I Puritani, un dels títols clau en la trajectòria de Vincenzo Bellini, és l’òpera escollida pel mes de juliol. Aquesta producció, que es va representar l’any 2016 al Teatro Real de Madrid, compta amb dos de les millors veus del panorama operístic actual, com són Javier Camarena i Diana Damrau. La cita serà el dia 8, també a l’Auditori, en horari especial d’estiu, a les 21h.

Per ballar i cantar en família

Pel que fa als més petits de la casa, tindran una cita el proper 1 de setembre a la plaça Porxada amb el grup 2princesesbarbudes. Amb el seu espectacle La bona vida, la banda es posa dins la pell dels primers humans per explicar-nos la seva vida i els seus costums. Un concert per a tota la família, amb cançons pop plenes d’humor, tocades amb instruments petits i de joguina.

Podeu consultar totes les propostes d’estiu a elprat.cat/viulacultura.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 desembre, 2022 - 10:00

El Prat ocult estrena nova web elprat.cat/elpratocult

Posem a l’abast d’un clic la història del Prat d’una manera lúdica i divertida

divendres, 2 desembre, 2022 - 13:45

Finalitza l’exposició “Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat”

Més 3000 persones han visitat l’exposició que analitza l’evolució demogràfica...