Esteu aquí

Festival de poesia: Anna Gual, Jaume Coll i Anna Gas

Cèntric_festival de poesia_anna gual_jaume coll_anna gas_2022

Amb aquesta ja arribem a la 16a edició del festival de poesia. Un festival que, edició rere edició, converteix la poesia en protagonista indiscutible dels vespres d’estiu al Prat. Enguany, el festival torna a omplir-se de poetes i poetesses que fan constar la multiplicitat abundant d’estils i registres poètics, i també de propostes i formats diferents. 

Els Jardins de Torre Muntadas i la Plaça Porxada del Cèntric seran els espais on es desenvoluparan les tres sessions d’aquest any. En aquesta primera sessió, Anna Gual, Jaume Coll i Anna Gas porten els seus versos als Jardins de Torre Muntadas.

Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) ha publicat diversos poemaris, entre els quals destaquen la trilogia Arrel Trinitat, formada pels llibres Molsa, El Tubercle i Altres semideus. El seu darrer poemari és Ameba, volum amb el qual va aconseguir el Premi Cadaqués a Rosa Leveroni. La seva obra està marcada per l’interès per la imatge i els límits del llenguatge, i hi apareixen temàtiques com la natura, el cos i la maternitat. Alguns dels seus poemes formen part d’antologies publicades a Anglaterra, França, Brasil, Galícia, Croàcia, Colòmbia o Rússia, entre d’altres. Enguany és la poeta convidada de la Temporada 2021-22 del Palau de la Música Catalana.

©Fotografia Anna Gual: Marta Clotet

Jaume Coll Mariné (Muntanyola, 1989) és escriptor i músic. Ha publicat els llibres de poemes Quanta aigua clara als ulls de la veïna (2014) i Un arbre molt alt (2018). És baixista del grup Obeses. Forma part del consell editorial de Reduccions i de La Lectora.

©Fotografia Jaume Coll: Mia Coll

Anna Gas Serra (Barcelona, 1996) és graduada en Estudis literaris per la Universitat de Barcelona i actualment hi cursa Psicologia. Ha escrit els llibres de poemes Crossa d’aigua (Editorial Fonoll, 2017) i Llengua d’àntrax (Edicions del Buc, 2019). El 2020 va guanyar el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, amb el qual va publicar El pèndol (Edicions Proa, 2021), el seu primer recull de contes.

*Tota la informació del festival aquí.

  • Accessible

Activitats relacionades

El triomf de la imaginació, amb Laura Fernández

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 29/11/2022 de 19:00 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural

Ecografia d’una autora. Ramona Via 1922-2022

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 30/11/2022 de 19:00 a 20:30 h
On: Cèntric Espai Cultural